Cottage pie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cottage pie er comfort food og hurtigvarianten av shepherd’s pie. Forskjellen er at man bruker kjøttdeig i stedet for biter av kjøtt. Man kan ta snarveier uten at det går på bekostning av smak og dette er et godt eksempel på dette.

Ingredienser: (4 personer)

 • 400g karbonadedeig
 • 250g sopp i skiver
 • 1 stor løk i terninger
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 gulrot, revet
 • 2 gulrøtter i terninger
 • 1 stilk stangselleri
 • 1 stilk rosmarin
 • 2-3 kvaster timian
 • 3 stk laurbærblader
 • 2 ss tomatpuré
 • 5 dl kjøttkraft
 • 1 ss hvetemel
 • 1 ss worcestershiresaus
 • salt & pepper
 • ½ kg skrelte poteter i terninger.
 • 50g smør
 • 1 dl melk
 • revet muskat
 • revet parmesan

 

Ha løk, hvitløk og stangselleri i en middels varm gryte med litt olje. La dette surre i noen minutter til løken blir blank. Ha i sopp, gulrøtter, rosmarin, timian og hvetemel og la dette surre i et par minutter til. Ha i tomatpuré og bland godt. Hell over kjøttkraften, worcestershiresausen, laurbærbladene og en klype salt og pepper. Gi det et oppkok og la det småkoke i 10-15 minutter.

Ha potetene i kokende vann og kok til de er møre, ca 10 minutter. Hell av vannet og la de dampe seg tørre. Ha melk og smør i gryten og gi det et oppkok, ha i potetene og mos de til den konsistensen du liker. Smak til med salt, pepper og revet muskat.

Hell sausen over i en ildfast form og legg potetmosen over som et lokk. Avslutt med å rive litt parmesan over. Stekes på 200 grader i ca 20 minutter eller til den er gyllen og fin.

%d