Mammas eplekake

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHøst er epletid og en lun eplekake er noe av det beste som finnes. Dette er eplekake slik jeg får den servert hos mamma.

Ingredienser

  • 180g sukker
  • 180g smør, romtemperert
  • 180g hvetemel
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ dl melk

Topping

  • 1 ts kanel
  • 2 ss sukker
  • 5 epler i båter

Start med å piske sukker og smør hvitt og luftig. Ha i ett og ett egg mens under omrøring. Rør inn mel, bakepulver, vaniljesukker og til slutt melken. Hell blandingen over i en form dekket med bakepapir og sørg for at blandingen er jevnt fordelt over hele formen. Jeg bruker en form som er 33×23 cm. Ha eplebitene, sukker og kanel i en pose og rist godt til alle eplene er dekket med sukker og kanel. Dytt eplebitene ned i blandingen. Bakes på 180 grader i 30-40 minutter.

Serveres med vaniljesaus, lettpisketkrem eller litt is.

%d