Vaniljesaus

Follow my blog with Bloglovin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaniljesaus er en skikkelig allroundsaus og en naturlig kamerat til eplekaken. Den er fryktelig enkel å lage og den slår kjøpesaus langt ned i støvlene.

Ingredienser

  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 75g sukker
  • 5 eggeplommer
  • 1 stk vaniljestang

 

Varm opp melk, fløte, vaniljefrø, vaniljestang og halvparten av sukkeret i en kjele. Ta det av varmen så fort du ser det begynner å komme små bobler. Pisk eggeplommene og resten av sukkeret luftig, ha i litt og litt av den varme melkeblandingen mens du pisker godt. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm det opp igjen under omrøring. Pass på at det ikke begynner å koke, da får du eggerøre med vaniljesmak. Når sausen begynner å tykne tar du den av varmen og siler sausen for å fjerne eventuelle klumper. Settes i kjøleskapet frem til bruk, den blir bare bedre av å stå en stund så denne kan du lage i god tid.

Smaker helt fantastisk til eplekake, bær, forskjellige paier, sjokoladepudding eller gele.

%d bloggers like this: