Vegetarcurry med kokosris

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi prøver å ha minst en kjøttfri dag i uken hjemme hos oss. Dette er ikke noe offer, for det finnes så utrolig mye godt man kan lage uten kjøtt. Noe vi ofte lager er curryretter med masse grønnsaker og spennende tilbehør. Her er det så mye smak og forskjellige konsistenser at man ikke savner kjøtt i det hele tatt.

Curry (4 personer)
– 2 middels store søtpoteter, delt i 1cm tykke skiver og delt i to
– 1/2  blomkål, delt i små buketter
– 6 stk champignong, delt i båter
– 1 pose spinat
– 1 boks kikerter
– 2 rødløk, i skiver
– 2 fedd hvitløk, i skiver
– 1 tommel ingefær, finhakket
– 1 chili, finhakket
– 1 ts sennepsfrø (kan sløyfes)
– 10 stk karriblader (kan sløyfes)
– 2 ss Indisk currypaste (I denne har jeg brukt Vindaloo)
– ½ liter vann

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ris
– 3 dl ris
– 4 dl kokende vann
– 2 dl kokosmelk
– en god klype salt

Start med å ha olje i en panne med høye kanter eller en vid gryte. Ha i sennepsfrø, løk, karriblader, chili, ingefær og hvitløk og la det surre på middels varme i et par minutter. Ha i søtpoteten, soppen og currypasten og la dette surre i 5 minutter. Hell over kikerter med laken, og ½ liter vann. Dette skal stå og putre i ca 10 minutter, ha i blomkål og spinat og la det putre i ca 10 minutter til. Nå kan du også begynne på risen. Ha risen, vannet, kokosmelken og saltet i en gryte. Sett på lokk og la det koke på middels høy varme i 10 minutter. Når risen er ferdig, rør rundt med gaffel for å gjøre risen luftig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Serveres med chapati og raita.

Tips: litt ristede mandler, pistasjnøtter eller solsikkekjerner drysset over rett før servering tilfører en spennende konsistens.

Tips 2: Smuldre over litt fetaost for litt ekstra tekstur og en god saltsmak.

%d bloggers like this: