Seibiff med stekt løk og ertestuing

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er hverdagsmat og en skikkelig klassiker. For mange er seibiff med løk en pakke i frysedisken. Det er like lett å lage denne retten på den skikkelige måten med ferske råvarer og resultatet blir så mye bedre.

Ingredienser: (4pers)

 • 700 g seifillet, uten skinn og ben
 • 4 ss rugmel (annet mel kan brukes)
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 3 stk løk, i skiver
 • 1 pose frosne erter
 • 1 dl kyllingkraft
 • 1 ss smør
 • melk
 • salt & pepper
 • 4 gulrøtter, revet
 • ½ appelsin

Løk brunes i en middels varm panne med litt smør, løken skal bli mørk og fin, men ikke brent. Riv gulrøttene over en bolle og klem saften av ½ appelsin over. Ha erter en kjele med kyllingkraft og kok til ertene er møre. Hell av vannet, men spar på litt av det. Ertene moses med en stapper eller en stavmikser. Tilsett smør og rør inn ett par spiseskjeer melk og et par spiseskjeer av kokevannet til du får en passende konsistens. Smak til med salt og pepper. Fisken deles opp i porsjonsstykker og vendes i en blanding av mel, salt og pepper. Stekes i en middels varm panne med godt med smør i 2-3 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Serveres med kokte poteter og en god remoulade.

%d bloggers like this: