Saftig sjokoladekake

P9110162.jpg

Her om dagen hadde tvillingene mine 2-årsdag og da måtte jeg selvfølgelig bake kake til de to jubilantene. Sjokoladekake er alltid populært. Jeg bruker kulturmelk i min sjokoladekake, resultatet er en saftig og knallgod sjokoladekake.

Ingredienser

 • 150g smør, romtemperert
 • 400g sukker
 • 9 dl skummet kulturmelk
 • 600g hvetemel
 • 4 ss kakaopulver
 • 1 ½ ts natron
 • 1 liten klype salt
 • 1 ts vaniljesukker
 • 100 g grovhakket mørk sjokolade

Glasur

 • 300g melis
 • 100 smør, smeltet
 • 6 ss sterk kaffe
 • 1 ss kakao
 • 1 ss vaniljesukker

Pynt

 • kokosmasse

 

Sett ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker luftig med en kjøkkenmaskin. Sikt over mel, kakaopulver, natron, salt og vaniljesukker. Rør dette godt sammen. Hell i litt og litt av melken under omrøring, dette skal bli en glatt og fin røre. Til slutt tilsettes grovhakket sjokolade. Røren helles i en form kledt med bakepapir, bruk en slikkepot for å jevne ut røren. Stekes midt i ovnen i ca 50 minutter. Avkjøles på rist.  Ha melis, kakao, og vaniljesukker i en bolle, hell over smeltet smør og kaffe. Dette røres godt sammen til blandingen er helt glatt. Glasuren smøres jevnt utover kaken. Dryss over kokosmassen mens glasuren fortsatt er fuktig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: