Ikke Obamas chili con carne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barack Obama har gjentatte ganger skrytt av sin chili con carne og dette er en oppskrift som har fulgt han siden studiedagene. Jeg har forsøkt å lage den og jeg ble ikke veldig imponert. Den var rett og slett tam og kjedelig. Kan vi lage en bedre versjon enn han sin? Yes, we can! Her har du min oppskrift på chili con carne. Den blir aller best hvis du lager den med hele biter av kjøtt, men i en travel hverdag så bruker jeg kjøttdeig slik jeg har gjort her. Du skjønner fort av oppskriften at dette ikke er en spesielt hissig gryte. Jeg har  kone og to små som ikke liker kruttsterk mat. For å skru opp temperaturen har jeg heller litt ekstra chili som topping.

Ingredienser: (4pers)

 • 400g kjøttdeig
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 ss tomatpuré
 • 1 boks hermetiske bønner
 • 2 dl vann
 • 1 stor løk, finhakket
 • 1 liten grønn paprika, hakket
 • 1 liten rød paprika, hakket
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • ½ rød chili, renset for frø og finhakket
 • ½ ts salt
 • 1/2 ts chipotlepulver
 • 1 ts spisskummin
 • 1 ts oregano
 • 1 ts røkt paprikapulver (søt type)
 • 1 ts muscovado sukker (vanlig sukker kan også brukes)
 • 3 ss rødvinseddik
 • olivenolje
 • salt og pepper

Topping:

 • løk, finhakket
 • tomat, hakket
 • jalapeno
 • vårløk, finsnittet
 • maiskorn
 • koriander
 • fetaost
 • rømme

Start med å ha olje i en middels varm gryte, ha i løk og paprika, la dette surre i 5-6 minutter til det begynner å bli mykt. Ha i hvitløken og la det surre ett minutt til. Ha i kjøttdeigen og hakk dette relativt fint opp med en sleiv eller lignende. La det stå til det begynner å ta farge, men pass på så det ikke brenner seg. Ha tomatpurén i og rør godt og la det surre ett lite minutt. Ha i alle krydderiene, eddik, sukker, vann og salt. Rør dette inn og hell over tomatene, bruker du hele tomater slik som jeg så knuser du disse nå med en sleiv. La dette koke opp, skru ned varmen og tilsett bønner. La dette ligge å putre i 10-15 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: