Minestronesuppe

P8190047.jpg

Høsten er suppetid og en gjenganger på vårt middagsbord er minestronesuppe. En glovarm gryte full av masse deilige smaker. Minestronesuppen er en italiensk grønnsakssuppe som tradisjonelt består av sesongens grønnsaker, pasta og en god kraft. Jeg har ingen fast oppskrift på denne suppen, men noen grønnsaker går alltid igjen. Denne oppskriften inneholder masse forskjellig snadder, ønsker du ikke å kjøpe inn alt så kan du bare fjerne noe og øke mengden av noe annet.

Ingredienser: (4 personer)

 • 1 løk, i terninger
 • 3 fedd hvitløk, i tynne skiver
 • 100g svartkål, i strimler (grønnkål fungerer like fint)
 • 100g brekkbønner
 • 2 store poteter, i terninger
 • 200g sellerirot, i terninger
 • 3 stenger stangselleri, i skiver
 • 3 gulrøtter, i skiver
 • 1 boks bønner
 • 1 boks tomater
 • 100g pasta (Jeg bruker rigati eller makaroni, men alt funker, bare pass på koketiden)
 • 2 laurbærblader
 • salt & pepper
 • sukker
 • eddik

Topping:

 • parmesan, revet
 • persille, grovhakket
 • stekt bacon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Start med å surre hvitløk og løk i litt olje i gryten, løken skal ikke ta farge, men bare bli litt blank. Tilsett poteter, sellerirot, stangselleri og gulrøtter, la dette surre i et par minutter sammen med litt salt og pepper. Hell over kraften, tomatene og laurbærblader og gi suppen et oppkok. Ha i pastaen og la det koke i ca 10 minutter. Når det har gått 5 minutter kan du ha i brekkbønnene, de hermetiske bønnene og kålen. Etter ytterligere 5 minutter så bør grønnsakene være møre og pastaen være aldente. Juster smaken med salt, pepper, sukker og eddik.

P8190055.jpg

Serveres med et godt dryss med finhakket persille, revet parmesan og sprøstekt bacon, som tilbehør så er godt brød og smør helt topp.

%d bloggers like this: