Cæsarsalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bacon, krutonger, parmesan, dressing og litt salatblader, er det rart Cæsarsalaten er en av mine favorittsalater? Legger du på litt stekt kylling så blir denne salaten en fullverdig middag.

Dressing & Salat (2 pers)

 • 2 eggeplommer
 • 1 ts dijonsennep
 • 3 stk ansjosfillet, finhakket
 • 1 fedd hvitløk. finhakket
 • 1 dl nøytral olje
 • ½ dl olivenolje
 • 1 ts worcestershiresaus
 • 1 spsk sitronsaft
 • salt & pepper
 • 2 stk hjertesalat
 • 1 stk romanosalat

Topping

 • 2 kyllingbryst, stekt og delt i skiver
 • 8 skiver stekt bacon
 • 4 skiver tørt brød
 • parmesan

Dressing

Start med å lage dressingen.  Ha sennep, sitronsaft, en klype salt,litt pepper, ansjos, hvitløk worcestershiresaus og eggeplommer. Pisk dette godt sammen til det blir litt luftig, så skal det piskes inn olje. Her er det viktig at du starter med veldig lite olje av gangen og pisker hele tiden, etterhvert kan du øke strømmen av olje. Når all oljen er pisket inn så har du noe som ser ut som en majones. Smak og juster med mer salt, pepper, worcestershiresaus og sitron om det trengs.

Krutonger

Skjær av skorpen på brødskivene, del de i terninger og legg de i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bland godt og stek i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, pass på så det ikke blir brent.

For å skape litt tekstur og kontraster deler jeg opp romanosalaten i grove strimler, mens jeg beholder bladene på hjertesalaten hele. Bland ønsket mengde dressing med salaten, anrett på en tallerken. Toppes med krutonger, stekt bacon, høvlet parmesan og skiver av stekt kyllingbryst.

 

%d bloggers like this: