Kjøttgryte med øl

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHøstværet er perfekt vær for gryteretter. Denne gryten blir laget med mørkt øl som gir en deilig smak på kraften. Ønsker du ikke å bruke øl så er det bare å doble mengden kraft, det blir nesten like godt. Denne gryteretten krever minimalt med arbeid og siden du bare trenger en kniv, en skreller, en gryte og noe å røre med så blir det heller ikke noe særlig oppvask heller. Det er stas!

Ingredienser

  • 400g flat iron steak, i terninger på ca 2cm x 2cm (kan erstattes med mørbrad som er lettere å få tak i)
  • 2,5 dl mørkt øl
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 1 løk i skiver
  • 4-5 store gulrøtter i store biter
  • 500 g kålrot i store biter
  • 100 g grønnkål, i tynne strimler
  • byggryn (jeg bruker sånne porsjonsposer, de har kort koketid og du trenger ikke legge de i bløt)
  • 3 stk laurbærblader
  • salt & pepper

Surr løken i ett par minutter i en gryte til den blir blank og myk, den skal ikke ta farge. Ha i øl og kraft. Ha i kjøtt, laurbær, litt salt og pepper. La dette koke i ca 45 minutter. Ha i gulrøtter, kålrot, grønnkål og byggryn og la dette koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: