Grove pannekaker med stekte bananer og bacon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det helg og hva med noe skikkelig godt til helgefrokosten? Disse pannekakene er litt sunnere og grovere enn vanlige pannekaker, det betyr at man kan være litt rausere med toppingen. Jeg synes stekte bananer og bacon er kjempegod topping.

Ingredienser

 • 2 dl fibramel
 • ½ dl hvetemel
 • 1 dl lettkokte havregryn
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 6 dl skummet kulturmelk
 • 1 klype salt
 • 4 bananer, i store biter
 • 8 skiver bacon, sprøstekt
 • 1 ss mandler, i skiver
 • smør til steking

Pisk sammen melk, egg, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett mel og havregryn og rør dette godt sammen. La røren svelle i ca 30 minutter. Stek pannekakene gyllene på begge sider på middels-sterk varme. Når du ser pannekaken begynner å få bobler i overflaten så snur du den.  Del bananer i litt store biter og stek de på relativt høy varme i en panne med litt smør til de er gyllende og fine.  Pannekakene stables oppå hverandre med bacon og bananer dandert litt rundt om kring og på toppen. Dryss over mandlene. Ett dryss melis og litt honning er også kjempegodt til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: