”Marokkanske” lammeboller med couscous

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er en kjøttdeignasjon og siden det er lammesesong så må vi kombinere dette. Lam har mye egensmak så det tåler også en del krydder. Denne oppskriften gir deg et måltid fullt av gøyale smaker. Det er også veldig enkel og rask å lage.

Ingredienser (4 pers)

 • 400g lammedeig
 • 50g rasp (jeg bruker panko)
 • 4-5 ss melk
 • 1 ss bladpersille, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, revet
 • ½ rødløk, revet
 • 1 ss Ras el hanout (Nord-Afrikansk krydderblanding)
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • 1 boks tomater
 • 1 boks kikerter
 • ½ rødløk i skiver
 • 1 grillet paprika fra glass, i små terninger
 • 1 ts sukker
 • 1 ts ras el hanout
 • salt & pepper

Ha kjøttdeig, rasp, melk, persille, hvitløk, løk, salt, pepper og ras el hanout i en stor bolle. Bland dette godt sammen og lag små kjøttboller. Jeg pleier å bruke en måleskje til kaffe for å få like store kjøttboller. Disse trilles runde og legges i en varm panne med litt olje og brunes godt på alle sider. Når kjøttbollene er brunet så kan du ha i løk, paprika og ras el hanout. La dette surre i et par minutter. Hell over tomater, kikerter og sukker. La dette koke opp og smak til med salt og pepper. Juster tykkelsen på sausen med litt vann om nødvendig og la dette småkoke i ca 15 minutter.

Couscous

 • 2.5 dl couscous
 • 2.5 dl kokende vann
 • 1 klype salt
 • 1 grillet paprika fra glass, i små terninger
 • 100 g spinat, grovhakket
 • 6 reddiker, i små terninger

Ha couscous, paprika, spinat, reddiker og salt i en bolle. Hell over vannet og rør godt. Dekk bollen med en tallerken eller lignende og la det stå i 5 minutter frem til servering. Rør couscousen luftig med en gaffel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips 1: Har du ikke ras el hanout så kan du lage din egen krydderblanding. Typisk så består denne blandingen blandt annet av krydderier som: gurkemeie, kryddernellik, tørket ingefær, muskat, kanel, allehånde, kummin, kardemomme, korianderfrø, tørket paprika og pepperkorn. Ta det du har og lag en blanding full av smak og aroma.

Tips 2: for å vekke liv i gamle krydderier så kan du riste de av i en tørr panne. Ha krydderiene i pannen og rør litt rundt mens pannen varmes opp. Rommet vil fylles av deilig duft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

%d