Kanelsnurrer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag er det kanelbollens dag og det må feires! Det er ikke mye som slår duften av nybakt gjærbakst, så her i hjemmet er vi på konstant jakt etter unnskyldninger for å unne oss litt bakst. I dag er nettopp en slik dag. Disse kanelsnurrene synes jeg blir veldig gode, jeg bruker skummet kulturmelk i mine, men du kan selvsagt bruke vanlig melk om du ønsker det.

Deig (ca 20 stk)

 • 1.1 kg hvetemel
 • 120g sukker
 • 200g smør
 • 7 dl skummet kulturmelk
 • 1 pk gjær
 • 2 egg
 • 2 ts malt kardemomme
 • ½ ts salt

Kanelfyll

 • 150g smør, romtemperert
 • 3 ss brun farin
 • 3 ss hvitt sukker
 • 2 ss kanel
 • 1 ts kardemomme

Pensling

 • 1 egg, pisket. Til pensling av bollene

Smelt smør i en kjele og ha i melken. Rør ut gjæren i denne blandingen. Ha mel, salt, sukker, kardemomme i en bakebolle. Ha i melkeblandingen og egg. Blir deigen for bløt holder du igjen litt på melken. Kjør dette på middels hastighet i 10-15 minutter. Dekk bollen og sett den et lunt sted i ca 30 minutter, til deigen har hevet til dobbel størrelse. Nå kan du begynne å lage kanelfyllet til bollene. Ha smør, sukker, kanel og kardemomme i en bolle. Rør dette godt sammen. Hvelv deigen ut på en melet benk. Jeg har ikke så god benkeplass, så jeg må gjøre dette i to omganger. Del deigen i to like store stykker. Deigen kjevles ut til en rektangulær form på ca 50×40 cm. Smør halvparten kanelfyllet utover den ene halvparten av deigen, fold den usmurte delen over den smurte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Del deigen i 12 like brede stykker. Jeg bruker en pizzaskjærer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal du tvinne hver remse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Surr remsen to ganger rundt to fingre, trekk siste del av remsen over fingrene og dytt den opp mellom fingrene på undersiden. Legg kanelsnurrene på en stekeplate med bakepapir.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gjenta så hele prosessen med den andre deigbiten. Dekk med en klede og sett de på et lunt sted i ca 45 minutter. Pensle bollene med egg og stek de i 12-14 minutter på 200 grader.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

%d bloggers like this: