Eggesalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eggesalaten er en helt fantastisk salat, den står alltid på bordet til jul og påske. Rett som det er så dukker den opp til helgefrokosten også. Den fungerer utmerket godt i sandwichen eller som fyll i en baguette.

Ingredienser 

  • 3 ss majones
  • 3 ss creme fraiche
  • 1 ts sennep
  • ½ ts sitron
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 knivsodd kajennepepper
  • 7 egg, hardkokt og delt i små biter
  • 2 ss gressløk, finsnittet

Topping

  • 1 vårløk, finsnittet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha majones, creme fraiche, sennep, sitron, salt, pepper og gressløk i en bolle. Dette blandes godt sammen. Ha i eggene og vend disse godt inn i dressingen. Serveres i en stor bolle drysset med litt finsnittet vårløk eller lag deg en sandwich med spinat og eggesalat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips 1: Bacon, trenger jeg å si mer?

Tips 2: Jeg har vokst opp med eggesalat med med gaffelbiter. Det er også kjempegodt. Hakk de i små biter og rør de inn sammen med litt av laken fra boksen. Da får du en ordentlig dyp saltsmak og i laken til gaffelbitene er det mye god smak.

%d bloggers like this: