Kantarelltoast

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg, min kone og våre tvillinger var nylig i skogen for å plukke sopp. Det sies at det er soppår i år, og det kan sikkert stemme det, hvis man vet hvor man skal lete. Vi fant en liten håndfull av skogens gull og det holdt akkurat til å lage seg en liten sopptoast.  Derfor er denne oppskriften bare til en person.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser (1 person)

  • 1 håndfull kantareller
  • ½ fedd hvitløk
  • 1 ss finsnittet sjalottløk
  • 1 liten kvast timian, bladene
  • 1 dusk kruspersille, finhakket
  • 3-4 dråper sitronsaft
  • ½ ts smør
  • salt & pepper
  • olje
  • 1 skive godt brød

Ha soppen i en varm panne med litt olje, la det ligge til soppen begynner å ta litt farge. Soppen slipper en del væske, la dette fordampe og tilsett smør, løk, hvitløk og timian. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha over kruspersillen, vend dette inn og ha soppen over en grillet eller ristet brødskive.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: