Gulrotsuppe med ingefær og stekt kyllingbryst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når det begynner å bli kaldt i lufta og høsten virkelig har ankommet, er det godt med noe mat som virkelig varmer. Suppe er da midt i blinken. Gulrot og ingefærsuppe varmer på flere måter, den er god og varm som en suppe skal være, og ingefæren gir også en veldig varm og god smak. Jeg serverer denne med stekt kyllingbryst for å få et litt mektigere måltid. Absolutt ikke nødvendig, men kjempegodt.

Suppe (4 pers)

 • 1 løk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 tommel ingefær, revet
 • 1 liter kyllingkraft
 • 6 stk store gulrøtter, i skiver
 • 1 stk stor potet, i skiver
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • 1 ss eplesidereddik

Topping

 • 5 ss gresskarkjerner
 • 2 gulrøtter, i tynne strimler
 • 2 ss vann
 • 1 ss sukker
 • 1 ss eddik
 • ½ ts salt
 • creme fraiche
 • 2 kyllingbryst, stekt og delt i skiver

Start med å forberede toppingen. Sukker og salt oppløses i eddik og vann. Ha i gulrøtter i strimler og bland dette godt og la det stå frem til servering. Nå er det det tid for å starte med suppen. Ingefær, løk og hvitløk surres lett i en middels varm gryte med litt olje i noen minutter. Løken skal bli blank, men ikke ta farge. Ha i gulrøtter, poteter, salt, pepper, eddik og kyllingkraft. Gi dette et oppkok og la det koke til alle grønnsakene er møre. Ca 15-20 minutter. Gresskarkjerner ristes i en tørr og varm panne til de begynner å ta farge, men pass på, de blir fort brent. Når grønnsakene i suppen er møre, så kjører du suppen jevn og glatt med en blender eller stavmikser. Ønsker du en mildere og rundere suppe så kan du røre inn en spiseskje eller to med creme fraiche. Anrett suppen i dype skåler. Legg noen skiver med stekt kylling i midten og legg litt av den syltede gulroten på toppen. Dryss over gresskarkjerner.

Tips: Hvis du får tak i gulrøtter med den grønne dusken, så kan du lage en grønn olje av denne. Kjør bladene av denne i en blender sammen med litt olje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Ha noen dråper av dette rundt på tallerkenen. Det smaker godt, det ser pent ut og det er kult å bruke hele gulroten også.

 

%d bloggers like this: