Pølselapskaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapskaus er en kjempegod og rustikk rett, skal man lage den ordentlig så må man sette av litt tid for kjøttet skal koke en god stund. Bruker man pølser, så har man plutselig en ganske kjapp hverdagsrett som alltid smaker godt. Spesielt på en litt regntung høstdag.

Ingredienser (4 pers)

 • 300g pølser, i skiver
 • 400g gulrøtter, i skiver
 • 400g poteter, i terninger
 • 200g sellerirot, i terninger
 • 200g persillerot, i terninger
 • 1 purre, i skiver
 • 1 løk, i terninger
 • 1l kjøttkraft
 • 1 kvast timian
 • 2 laurbærblader
 • salt & pepper
 • eplecidereddik

Ha litt olje i en stor gryte og surr løk og purre i ett par minutter, løken skal bli blank, men skal ikke ta farge. Ha i resten av grønnsakene, laurbærbladene, timian og kjøttkraft. Gi det et oppkok. Smak til med eddik, salt og pepper. La det koke til grønnsakene er møre, tilsett pølsebitene og la de bli gjennomvarme.

Serveres med godt brød eller flatbrød.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: