Borsjtsj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Borsjtsj er en grønnsakssuppe hvor hovedingrediensen er rødbeter, dette gir suppen den karakteristiske røde fargen. Suppen har sitt opphav i Øst-Europa hvor den er populær i flere land. Dette er en suppe som blir bedre på dag to og enda bedre på dag tre, så lag en stor porsjon når du først skal lage dette.

Ingredienser (10 pers)

 • 1 kg høyrygg
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepperkorn
 • 6 laurbærblader
 •  2 ½ liter vann
 • 3 løk, finsnittet
 • 5 fedd hvitløk, finsnittet
 • 1 ss olivenolje
 • 6 rødbeter, snittet i strimler
 • 1/2 kålhode, snittet i strimler
 • 4 poteter, snittet i strimler
 • eddik
 • salt & pepper

Topping

 • pepperot, revet
 • rømme
 • dill
 • cornichons, delt i to

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha kjøttet, salt, pepper og laurbær i en romslig gryte, hell over vann til det dekker. Gi det et oppkok og skum av underveis. Skru ned varmen og la det småkoke til kjøttet er mørt. Ca 2 timer. Løft kjøttet ut av gryten og sett det til side. Kraften fra suppen kan med fordel kokes litt inn. Sil kraften over i en bolle eller lignende. Ha olivenolje i gryten og surr løk og hvitløk til det blir blankt, men det skal ikke ta farge. Ha i kål, poteter og ca 4/5 av rødbetene. Hell over den silte kraften og la dette koke opp og småkoke i ca 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Del kjøttet i mindre biter og legg dette i gryten. 2-3 minutter før servering har du i resten av rødbetene og lar det trekke frem til servering. Serveres med en klatt rømme, litt dill, revet pepperrot og noen cornichons. Godt rugbrød til smaker også helt fantastisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: