Pulled pork

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker svinekjøtt og en av mine favoritter er svinenakke. Denne grunnoppskriften bruker jeg ofte som base til mange forskjellige retter. I utgangspunktet skal pulled pork tilberedes på en grill eller i en smoker. Jeg har ingen av delene, så jeg lager den i ovnen. Denne gangen er planen å spre kjøttet utover uken og lage mange forskjellige retter.

Ingredienser

 • 2 kg svinenakke
 • 2 ts salt
 • 2 ts brun farin
 • 2 ts spisskummin
 • 2 ts røkt paprika
 • ½ ts chipotle
 • ½ ts pepper
 • 1 ss tomatpuré
 • 4 dl eplejuice
 • 1 gulrot, i biter
 • 1 løk, hakket
 • 4 fedd hvitløk, finhakket

Sett ovnen på 125 graden. Ha sukker og alle krydderiene i en bolle og bland dette godt sammen. Gni blandingen godt inn i i kjøttet og legg kjøttet i en rykende varm gryte med litt olje. Brun kjøttet godt på alle sider. Ha i gulrøtter, løk, hvitløk og tomatpuré og la dette surre i ett par minutter. Hell over eplejuicen og gi det ett oppkok. Sett lokk på gryten og sett den i ovnen på 125c. Etter ca 4 ½ time bør kjøttet være klart og så mørt at du kan trekke det fra hverandre med fingrene. Ta kjøttet ut av gryten, legg det til side og la det hvile. Sil av kraften og ha den i en mindre gryte, dette skal kokes nesten helt inn. Nå skal du rive kjøttet fra hverandre, to gafler er supert arbeidsredskap for denne jobben. Hell over den innkokte kraften for å tilføre smak og saftighet.

Serveringstips: Godt hamburgerbrød, en coleslaw og en BBQ saus er fullstendig fantastisk.

%d bloggers like this: