Verdens beste biffsmørbrød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker smørbrød og et skikkelig biffsmørbrød er en av favorittene. Godt brød med godt kjøtt og smakfullt tilbehør, det kan jo ikke annet enn å bli veldig godt. Denne retten krever godt kjøtt og jeg kjøper det meste av mitt kjøtt hos Annis pølsemakeri i Mathallen. Der får jeg alltid veldig bra kjøtt til en fornuftig penge. En hyggelig prat med folk som virkelig kan faget får man også med på kjøpet. Til dette smørbrødet har jeg brukt Flat iron steak, men du kan også bruke en god entrecote som kan være litt lettere å få tak i.

Ingredienser:

  • 150 g Flat Iron steak.
  • 1 ss majones
  • 1 ss estragon, finhakket
  • 2 champignoner, i skiver
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 neve ruccola
  • 4-5 flak med gode potetchips
  • 1 skive godt brød, gjerne grillet

Bland majones og estragon og sett den til side. Stek soppen i litt olje sammen med salt og pepper. Når soppen er nesten ferdig stekt så rører du sammen soyasaus og sennep, ha blandingen over soppen og la dette surre i ca ett minutt. Sett soppen til side. Ha rikelig med salt og pepper på kjøttet og stek det i en rykende varm panne, mitt stykke var ganske tynt så jeg stekte det i ca 2 minutter på hver side. Ta kjøttet av pannen og dekk det med aluminiumsfolie og la det hvile i 3-4 minutter. Nå skal vi begynne å montere smørbrødet. Ha litt ruccolasalat på brødskiven, legg på soppen. Kjøttet skjærer du i fine skiver og legger over soppen. Ha godt med majones over kjøttet og topp det hele med litt potetchips.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips 1: Jeg lagde mitt eget potetchips, skjær poteter i syltynne flak og friter de i litt olje til de er gyllende og sprø. Legg chipsen på litt tørkepapir som absorberer frityroljen.

Tips 2: Lag din egen majones, det er kjempe lett, se hvordan jeg gjør det ved å trykke her.

Bare for å ha sagt det, dette kjøttet er kjøpt og betalt med egne penger. Jeg er bare en veldig fornøyd kunde som synes Annis Pølsemakeri fortjener litt skryt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: