Når det gjelder hvor mye smak du får ut i forhold til hvor lite tid og innsats du behøver å investere, så er det ikke mye som slår pestoen. Den kommer i mange varianter og farger, men prinsippene i de aller fleste variantene er de samme. Pesto Genovese er kanskje den varianten folk flest kjenner til.

Pesto Genovese

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når det gjelder hvor mye smak du får ut i forhold til hvor lite tid og innsats du behøver å investere, så er det ikke mye som slår pestoen. Den kommer i mange varianter og farger, men prinsippene i de aller fleste variantene er de samme. Pesto Genovese er kanskje den varianten folk flest kjenner til.

Ingredienser

  • 1 potte basilikum
  • ½-1 fedd hvitløk
  • ca 1 dl olivenolje
  • 60 g revet parmesan
  • 5 ss pinjekjerner
  • salt&pepper
  • sitronsaft

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha basilikum, hvitløk, parmesan og pinjekjerner i en foodprosessor eller i en blender. Tilsett oljen mens du maskinen er i gang. Smak til med salt, pepper og noen dråper med sitronsaft.

Smaker kjempegodt på pasta, i en sandwich, til fisk eller til stekt kjøtt/kylling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d