Juksepizza med pulled pork

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker pizza og det er kjempegøy å rigge til ordentlig pizzaverksted hjemme på kjøkkenet. Dessverre er det ikke hver dag man har tid, anledning og ork til å gå i gang med et sånt prosjekt og innimellom er det lov å jukse litt. De fleste grønnsaksforretninger selger libabrød, det er et mykt flattbrød som stammer fra vest-asia, dette brødet gjør en glimrende jobb som pizzabunn. Så er det bare å legge på den toppingen du har tilgjengelig. Jeg har brukt rester fra en pulled pork middag jeg nylig hadde.

 

Ingredienser (1 pizza)

  • 1 libabrød
  • 2 ss BBQ-saus
  • 60g västerbottenost, revet  (du bruker selvsagt den osten du har)
  • 50g pulled pork
  • 3-4 tynne ringer med rødløk, delt i to.
  • 1 grønn chili, i skiver

 

Dressing

  • 2 ss yoghurt naturell
  • 1 ss sriracha

Sett oven på 250 grader.  Smør BBQ-sausen utover libabrødet. Dryss over osten og dytt biter av pulled pork ned i osten rundt om på pizzaen. Til slutt sprer du rødløk over. Stek pizzaen i ca 5 minutter til osten har smeltet, pass på for bunnen blir fort brent. Mens pizzaen er i ovnen rører du sammen yoghurt og srirachasaus i en bolle. Ta ut pizzaen og dryss over den grønne chilien. Serveres sammen med yoghurtdipen og gjerne en flaske med chilisaus ved siden av.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: