Jeg elsker pizza og det er kjempegøy å rigge til ordentlig pizzaverksted hjemme på kjøkkenet. Dessverre er det ikke hver dag man har tid, anledning og ork til å gå i gang med et sånt prosjekt og innimellom er det lov å jukse litt. De fleste grønnsaksforretninger selger libabrød, det er et mykt flattbrød som stammer fra vest-asia, dette brødet gjør en glimrende jobb som pizzabunn. Så er det bare å legge på den toppingen du har tilgjengelig. Jeg har brukt rester fra en pulled pork middag jeg nylig hadde.

Juksepizza med pulled pork

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker pizza og det er kjempegøy å rigge til ordentlig pizzaverksted hjemme på kjøkkenet. Dessverre er det ikke hver dag man har tid, anledning og ork til å gå i gang med et sånt prosjekt og innimellom er det lov å jukse litt. De fleste grønnsaksforretninger selger libabrød, det er et mykt flattbrød som stammer fra vest-asia, dette brødet gjør en glimrende jobb som pizzabunn. Så er det bare å legge på den toppingen du har tilgjengelig. Jeg har brukt rester fra en pulled pork middag jeg nylig hadde.

 

Ingredienser (1 pizza)

  • 1 libabrød
  • 2 ss BBQ-saus
  • 60g västerbottenost, revet  (du bruker selvsagt den osten du har)
  • 50g pulled pork
  • 3-4 tynne ringer med rødløk, delt i to.
  • 1 grønn chili, i skiver

 

Dressing

  • 2 ss yoghurt naturell
  • 1 ss sriracha

Sett oven på 250 grader.  Smør BBQ-sausen utover libabrødet. Dryss over osten og dytt biter av pulled pork ned i osten rundt om på pizzaen. Til slutt sprer du rødløk over. Stek pizzaen i ca 5 minutter til osten har smeltet, pass på for bunnen blir fort brent. Mens pizzaen er i ovnen rører du sammen yoghurt og srirachasaus i en bolle. Ta ut pizzaen og dryss over den grønne chilien. Serveres sammen med yoghurtdipen og gjerne en flaske med chilisaus ved siden av.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d bloggers like this: