Fiskekaker

Fiskekaker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hjemmelagde fiskekaker er kjempegodt, og det er ikke veldig vanskelig å lage. Jeg lager en stor porsjon når jeg først er i gang og fryser ned restene. Da har jeg en god middag en gang det kniper på tid og oppfinnsomhet. I denne oppskriften bruker jeg sei som er en av mine favorittfisker, det er en ganske billig fisk også så det er en bonus.

Ingredienser (ca 24 stk)

  • 1 kg seifilet, i biter på 3×3 cm
  • 2 ts salt
  • 1½ dl potetmel
  • 1 ss løk, revet
  • ½ ts muskatnøtt, revet
  • ¼ ts tørket ingefær
  • ½ ts pepper
  • 5 dl h-melk
  • Smør til steking

Det er viktig at fisken og melken kommer rett fra kjøleskapet, hvis ikke så kan du risikere at fiskefarsen sprekker. Start med å ha fisken og saltet i en foodprosessor. Kjør det til en seig masse.  Ha i potetmel, krydder og løk og kjøre det til det er godt blandet sammen. Så kan du begynne å spe i melken mens maskinen kjører. Farsen skal bli glatt og smidig.  Sett en panne må middels sterk varme, ha i smør. Bruk en spiseskje til å samle opp ca 60 gram fiskefarse, bruk skjeen og håndflaten til å forme fiskekakene. Har du litt kaldt vann i håndflaten og på skjeen så slipper farsen litt lettere. Stekes i 2-3 minutter på hver side.

Serveres med kokte poteter, råkostsalat og smeltet smør. Ikke verdens mest kreative serveringsforslag, men du verden hvor godt det smaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

%d