Agurksalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Agurksalaten er for mange standard tilbehør til kokt laks, det er den for meg også. Men den har så mange andre bruksområder. I Danmark så bruker man den gjerne på pølser og som tilbehør til helstekt kylling, svenskene har den gjerne til kjøttboller.

Ingredienser

  • 2 stk agurk, i tynne skiver
  • 1 ts salt
  • 1 dl eddik
  • 2 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 2 laurbærblader
  • 10 pepperkorn
  • 2 ss friske urter, finhakket (jeg brukte kruspersille, men dill er også veldig godt)

Ha vann, eddik, sukker, salt, laurbærblader og pepperkorn i en gryte. Gi det et oppkok, rør til sukkeret er oppløst og sett til side. Del opp agurken i skiver, jeg foretrekker litt tykkere skiver, da blir den ekstra sprø. Ha den over i en bolle, hell over laken og bland inn litt finhakket kruspersille.  Jeg pleier å ha det over i et lufttett glass og oppbevare det i kjøleskapet.

Tips: Vil du ha en litt hissigere agurksalat så kan du ha i litt finsnittet chili

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

%d bloggers like this: