Agurksalaten er for mange standard tilbehør til kokt laks, det er den for meg også. Men den har så mange andre bruksområder. I Danmark så bruker man den gjerne på pølser og som tilbehør til helstekt kylling, svenskene har den gjerne til kjøttboller.

Agurksalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Agurksalaten er for mange standard tilbehør til kokt laks, det er den for meg også. Men den har så mange andre bruksområder. I Danmark så bruker man den gjerne på pølser og som tilbehør til helstekt kylling, svenskene har den gjerne til kjøttboller.

Ingredienser

  • 2 stk agurk, i tynne skiver
  • 1 ts salt
  • 1 dl eddik
  • 2 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 2 laurbærblader
  • 10 pepperkorn
  • 2 ss friske urter, finhakket (jeg brukte kruspersille, men dill er også veldig godt)

Ha vann, eddik, sukker, salt, laurbærblader og pepperkorn i en gryte. Gi det et oppkok, rør til sukkeret er oppløst og sett til side. Del opp agurken i skiver, jeg foretrekker litt tykkere skiver, da blir den ekstra sprø. Ha den over i en bolle, hell over laken og bland inn litt finhakket kruspersille.  Jeg pleier å ha det over i et lufttett glass og oppbevare det i kjøleskapet.

Tips: Vil du ha en litt hissigere agurksalat så kan du ha i litt finsnittet chili

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

%d bloggers like this: