Risotto med stekt sopp og kylling

Risotto med stekt sopp og kylling

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Risotto er en skikkelig italiensk klassiker og det med rette. Dette er så godt, det er enkelt og du kan tilsette nesten hva som helst av tilbehør og det vil smake kjempegodt. I denne har jeg brukt ferske traktkantareller og stekt kyllingbryst.

Ingredienser (4 personer)

 • 300g risottoris
 • 1 ss olivenolje
 • 1 dl hvitvin (syrlig eplemost/juice kan brukes)
 • 1 sjalottløk, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 dl kokende vann
 • 5 dl kyllingkraft
 • 50 g tørket sopp
 • 1 neve parmesan
 • 1 ss smør
 • salt & pepper

Topping

 • 100 g sopp, i grove biter. Bruk det du får tak i.
 • 1 ss smør
 • salt & pepper
 • 3-4 dråper sitronsaft
 • 1 ss friske urter (jeg bruker timian, oregano og persille)
 • 2 kyllingbryst, stekt og delt i skiver

Legg den tørkede soppen i en liten bolle og ha over litt kokende vann. Ha olje i en middels varm gryte, ha i løk og hvitløk. La dette surre i ett par minutter til løken er myk, den skal ikke ta farge. Tilsett så risen og stek den i ett par minutter til. Mens risen surrer i pannen tar du den tørkede soppen ut av vannet og grovhakker den og har den over i gryten. Spar på vannet fra soppen. Hell over vin i gryten og kok til blandingen begynner å tykne inn. Hell over en øse med kyllingkraft og vannet du brukte til å fukte den tørkede soppen. La dette småkoke til nesten all væsken er absorbert. Tilsett så en ny øse med kraft. Gjenta denne prosessen til risen er klar. Dette tar ca 18-19 minutter fra du starter. Risottoen skal være fyldig, litt bløt og det skal være litt tyggemotstand i risen. I mens så steker du soppen på relativt høy varme i litt smør. Smak til med litt urter, salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Når du er fornøyd med konsistensen på risottoen har du i smør og parmesan. Rør lett, smak til med salt og pepper, sett lokk over gryten og la den stå i ett minutt. Anrett risottoen på tallerkener, legg litt stekt sopp og kyllingbiter midt på tallerkenen og pynt med litt friske urter.

%d bloggers like this: