potetmos

Potetmos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bare så det er sagt, jeg er fryktelig dårlig på å koke poteter, derfor blir det mye potetmos her i huset. Det synes jeg er greit for potetmos er noe av det beste jeg vet. Det er enkelt å lage og man trenger ikke å irritere seg over overkokte poteter.

Ingredienser:

  • 800g poteter, skrelt og i skiver
  • 100g smør
  • 2 dl melk (fløte er enda bedre)
  • muskatnøtt, revet
  • salt & pepper

Jeg liker at ting går fort så jeg deler opp potetene mine før jeg koker de, da reduserer man koketiden betraktelig. Ha poteter i kokende vann og kok til de er møre. Hell potetene over en sil/dørslag og la de dampe seg tørre. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp melk og smør. Ha potetene tilbake i kjelen og moser de godt med en stapper eller visp. Smak til med salt, pepper og litt revet muskatnøtt.

Tips: Tilsett mere smak ved å ha i finsnittet gressløk, litt ost eller litt sennep.

%d bloggers like this: