Pasta går det mye av her i huset. Pastaen i seg selv er kjempegod og så blir den bare enda bedre når man lager en god saus eller et godt tilbehør til. Dette er oppskriften på en hverdagsbolognese som går mye kjappere enn orginalen og jeg synes den er kjempegod.

Spaghetti Bolognese

Pasta går det mye av her i huset. Pastaen i seg selv er kjempegod og så blir den bare enda bedre når man lager en god saus eller et godt tilbehør til. Dette er oppskriften på en hverdagsbolognese som går mye kjappere enn orginalen og jeg synes den er kjempegod.

Pasta går det mye av her i huset. Pastaen i seg selv er kjempegod og så blir den bare enda bedre når man lager en god saus eller et godt tilbehør til. Jeg kjøper stort sett all min pasta hos Smak av Italia, der får jeg tak i pasta fra La Fabbrica della Pasta di Gragnano som er min favorittpasta. Dette er oppskriften på en hverdagsbolognese som går mye kjappere enn orginalen og jeg synes den er kjempegod.

Ingredienser(4 personer)

 • 400g karbonadedeig
 • 1 løk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 gulrøtter, delt i små terninger
 • 1 stilk stangselleri, finhakket
 • 3 ss tomatpuré
 • 2,5 dl oksekraft
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 ts oregano
 • 2 laurbærblader
 • 1 ts sukker
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • Olje til steking
 • 400g spaghetti

Brun karbonadedeigen i en stekepanne med litt olje på middels høy varme, del opp karbonadedeigen i relativt små biter mens du har det i pannen. Ha det over i en gryte når det er ferdig. Ha løk, gulrøtter og stangselleri over i pannen og surr det i ett par minutter til løken og sellerien begynner å bli myk, det skal ikke ta farge. Ha dette over i gryten sammen med karbonadedeigen. Ha tomatpuréen i stekepannen og surr dette i et lite minutt. Ha tomatpuréen over i gryten og hell over kraften og tomatene. Gi dette ett oppkok. Ha i oregano, salt, pepper og sukker. La dette stå å småkoke i minst 15 minutter, har du god tid så blir den bedre jo lengre den får stå. Kok spaghetti etter anvisning. Anrettes på tallerken, gjerne med litt friske urter som persille, basilikum eller oregano. Litt revet parmesan, en klunk olivenolje og litt nykvernet pepper gjør seg også.

Pasta går det mye av her i huset. Pastaen i seg selv er kjempegod og så blir den bare enda bedre når man lager en god saus eller et godt tilbehør til. Dette er oppskriften på en hverdagsbolognese som går mye kjappere enn orginalen og jeg synes den er kjempegod.

%d bloggers like this: