Rødløksmarmelade

Dette tror jeg er mitt nye favoritttilbehør, rødløksmarmeladen er så alsidig, den kan brukes til så utrolig mye. Mørk, intens, søt, syrlig og kryddret, her får du nesten hele smaksspektreret i et lite glass. Rødløksmarmelade er kjempegodt tilbehør til pølsa, du kan ha det på ostefatet, den passer supert som topping på posteier, roastbiff, ribbe, stek, biff, du kan ha den på pizza og på mye mye mer.

Dette tror jeg er mitt nye favorittilbehør, rødløksmarmeladen er så alsidig, den kan brukes til så utrolig mye. Mørk, intens, søt, syrlig og kryddret, her får du nesten hele smaksspektreret i et lite glass. Rødløksmarmelade er kjempegodt tilbehør til pølsa, du kan ha det på ostefatet, den passer supert som topping på posteier, roastbiff, ribbe, stek, biff, du kan ha den på pizza og på mye mye mer.

Ingredienser

 • 4 rødløk, i tynne skiver
 • ½ ts spisskummin
 • 1 stjerneanis
 • 1 ss rødvinseddik
 • 0,5 dl balsamicoeddik
 • 3 ss brun farin
 • 1 ss mørk sirup
 • salt til tilsmaking
 • olivenolje

Ha olje i en middels varm kjele, surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank. Pass på, den skal ikke ta farge. Tilsett resten av ingrediensene, skru ned temperaturen og la det stå å småputre i ca 45 minutter. Balsamicoen skal nå ha blitt seig og sirupsaktig. Smak til med salt. Ha blandingen over et lufttett glass. Oppbevares kjølig.

Dette tror jeg er mitt nye favoritttilbehør, rødløksmarmeladen er så alsidig, den kan brukes til så utrolig mye. Mørk, intens, søt, syrlig og kryddret, her får du nesten hele smaksspektreret i et lite glass. Rødløksmarmelade er kjempegodt tilbehør til pølsa, du kan ha det på ostefatet, den passer supert som topping på posteier, roastbiff, ribbe, stek, biff, du kan ha den på pizza og på mye mye mer.

 

 • Magnus Welle-Tungen

  Hvor lenge tenker di den er holdbar? Tenker sånn i gave sammenheng.

  • Bo Nyborg

   Hei. Jeg har ikke testet holdbarheten selv, jeg spiser opp glasset i løpet av et par dager. Det som går igjen av lignende oppskrifter så indikerer de en holdbarhet på rundt 2-3 mnd i uåpnet tilstand hvis du har den på sterile og lufttette glass umiddelbart etter at du har laget marmeladen. Når glasset er åpnet så holder den nok et par uker i kjøleskap.

%d bloggers like this: