Kanelboller er en kjær klassiker her til lands, men kanelbollen har en slektning fra USA også. Cinnamon rolls ligner veldig på vår variant, men den er stekt i form og inneholder en del mer sukker enn vår. Det er også vanlig med topping i form av glasur og gjerne nøtter også. Her er min versjon.

Cinnamon rolls som i USA.. Nesten i hvertfall..

 

Kanelboller er en kjær klassiker her til lands, men kanelbollen har en slektning fra USA også. Cinnamon rolls ligner veldig på vår variant, men den er stekt i form og inneholder en del mer sukker enn vår. Det er også vanlig med topping i form av glasur og gjerne nøtter også. Her er min versjon.

Kanelboller er en kjær klassiker her til lands, men kanelbollen har en slektning fra USA også. Cinnamon rolls ligner veldig på vår variant, men denne er stekt i form og inneholder en del mer sukker enn vår. Det er også vanlig med topping i form av glasur og gjerne nøtter også. Her er min versjon.  Denne oppskriften er ganske lik kanelsnurrene jeg tidligere har laget, de finner du ved å klikke her.

 • 550 g hvetemel
 • 60g sukker
 • 100 g smør
 • 3,5 dl skummet kulturmelk
 • ½ pk gjær
 • 1 egg
 • 1 ts malt kardemomme
 • ¼ ts salt

Kanelfyll

 • 100g smør, romtemperert
 • 3 ss brun farin
 • 1 ss hvitt sukker
 • 1 ss kanel
 • ½ ts kardemomme

Glasur

 • 2 kopper melis
 • 1 ss smeltet smør
 • 1/4 ts tørket vanilje (kan erstattes med 1 ts vaniljesukker)
 • noen dråper sitronsaft
 • 4-6 ss melk

Topping

 • 60 g pecannøtter, grovhakket og ristet

Kanelboller er en kjær klassiker her til lands, men kanelbollen har en slektning fra USA også. Cinnamon rolls ligner veldig på vår variant, men den er stekt i form og inneholder en del mer sukker enn vår. Det er også vanlig med topping i form av glasur og gjerne nøtter også. Her er min versjon.

Smelt smør i en kjele og ha i melken. Rør ut gjæren i denne blandingen. Ha mel, salt, sukker, kardemomme i en bakebolle. Ha i melkeblandingen og egg. Kjør dette på middels hastighet i 10-15 minutter. Dekk bollen og sett den et lunt sted i ca 30 minutte til deigen har hevet til dobbel størrelse. Nå kan du begynne å lage kanelfyllet til bollene. Ha smør, sukker, kanel og kardemomme i en bolle. Rør dette godt sammen. Hvelv deigen ut på en melet benk. kjevles ut til en rektangulær form på ca 30×50 cm. Smør kanel og smørblandingen utover deigen med en slikkepott. Rull sammen deigen og del den opp i 12 like store emner. Plasser de i en ildfast form noen cm fra hverandre så de får plass til å heve. Dekk til og sett formen til heving i 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca 20 minutter. Følg med, blir bollene for mørke kan du dekke de til med aluminiumsfolie. Nå kan du lage glasuren, ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt til du får en tyktflytende masse som er glatt og jevn. Juster tykkelsen med litt melk. Ha glasuren over i en pose og klipp et lite hull i det ene hjørnet. La bollene kjøle seg litt ned før du sprøyter på glasuren. Dryss over nøttene til slutt.

Kanelboller er en kjær klassiker her til lands, men kanelbollen har en slektning fra USA også. Cinnamon rolls ligner veldig på vår variant, men den er stekt i form og inneholder en del mer sukker enn vår. Det er også vanlig med topping i form av glasur og gjerne nøtter også. Her er min versjon.

 

%d bloggers like this: