I Danmark kaller man ofte jordskokk for fattigmannstrøffel. Det smaker kanskje ikke som trøffel, men det er fryktelig godt. Jeg er gift med en som er fryktelig glad i suppe og denne suppen traff blink. Prøv denne jordskokksuppen selv og jeg kan nesten garantere at du blir fornøyd.

Jordskokksuppe med spicy pølse, potetchips og eplestaver

I Danmark kaller man ofte jordskokk for fattigmannstrøffel. Det smaker kanskje ikke som trøffel, men det er fryktelig godt. Jeg er gift med en som er fryktelig glad i suppe og denne suppen traff blink. Prøv denne jordskokksuppen selv og jeg kan nesten garantere at du blir fornøyd.

I Danmark kaller man ofte jordskokk for fattigmannstrøffel. Det smaker kanskje ikke som trøffel, men det er uansett veldig godt. Jeg er gift med en som er veldig glad i supper og denne suppen traff blink. Prøv denne jordskokksuppen og jeg kan nesten garantere at du blir fornøyd.

Ingredienser (4 pers)

 • 500 g jordskokk, skrelt og delt i skiver
 • 150 g poteter, skrelt og delt i skiver
 • 2 sjalottløk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 3 ½ dl kyllingkraft
 • ½ l melk
 • 1 dl fløte
 • 1 ss eplecidereddik
 • ½ ts salt
 • ¼ ts pepper

Topping

 • 2 grønne epler, delt i staver
 • 6 skiver spicy salamipølse, jeg bruker Slegge fra Ask
 • 2 poteter, i veldig tynne skiver, skylt og tørket.
 • olje til fritering
 • gressløk, finhakket

Surr løk og hvitløk i en middels varm kjele til det blir blankt og faller litt sammen. Tilsett jordskokk og poteter og surr det i noen minutter til. Tilsett eddik og la det koke nesten helt inn. Tilsett melk, fløte og kyllingkraft og la dette småkoke i ca 15-20 minutter, til poteter og jordskokkene er helt møre. Mens suppen koker så kan du begynne på toppingen. Stek skiver av spicy pølse i en tørr stekepanne til de begynner å bli crispy, legg de over på kjøkkenpapir når de er ferdige. Ta vare på den oransje oljen som ligger igjen i pannen, dette bruker du til pynt når du serverer suppen. Nå skal det friteres, ha  smaksnøytral olje i en liten gryte, ikke fyll gryten helt opp til kanten med olje og sørg for at du har et lokk til gryten rett ved siden av gryten. Safety first! Varm opp oljen til 160 grader. Legg poteter i gryten, ikke for mange av gangen, da kan de fort klistre seg sammen. Rør innimellom og følg med hele tiden. Når de begynner å bli gyllende så er de klare. Løft opp chipsen med en hullsleiv og legg de på et kjøkkenpapir slik at overskytende fett renner av. Dryss over litt salt. Når suppen har kokt i 15-20 minutter så kjører du den glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer eddik hvis det er nødvendig. Suppen er klar for servering.

Serveres gjerne med et fersk brød, for oppskrift på deilig valmuefrøbrød så trykker du her

Tips: Lar du være å bruke pølse og erstatter kyllingkraften med grønnsakskraft så har du en nydelig kjøttfri rett.

Har du noen gode jordskokktips eller suppetips?

 

%d bloggers like this: