Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren den foretrukne måten å brygge kaffe på. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer så får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i.

Slik brygger jeg min kaffe

Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren den foretrukne måten å brygge kaffe på. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer så får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i.

 

Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren eller en kapselmaskin det foretrukne bryggeredskap. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer, da får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i. Her har jeg brukt en kaffe fra Kaffa som heter Kochere som er en frisk og god kaffe fra Ethiopia.Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren den foretrukne måten å brygge kaffe på. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer så får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i.

Hva trenger du?

Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren den foretrukne måten å brygge kaffe på. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer så får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i.

Start med å veie opp kaffen, jeg bruker 6.5 gram kaffe pr 100 gram vann.  Kvern den til filtermalt eller litt finere. Varm opp vann til 96c. Har du ikke en vannkoker med temperaturstyring så kan du koke opp vannet og la det stå i ca 30 sekunder, da har temperaturen falt til ca 93c-96c. Skyll filteret godt med varmt vann, dette for å skylle ut papirsmaken fra filteret og for å varme opp filterholderen og serveringskannen. Hell ut skyllevannet og hell oppi den nykvernede kaffen.

Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren den foretrukne måten å brygge kaffe på. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer så får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i.

Så kommer vi til blooming. Når man brenner kaffe utvikler det seg mye karbondioksid inne i kaffebønnene, når man bloomer kaffen så slipper man ut disse gassene og resultatet er et renere og friskere brygg. Start timeren og hell forsiktig 60g vann over kaffen. La det stå i 40 sekunder, da vil du som regel se at det begynner å boble og skumme i kaffegruten. Dette er gasser som blir frigjort.

Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren den foretrukne måten å brygge kaffe på. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer så får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i.

Når timeren har nådd 40 sekunder, heller du over vann til du treffer 200g når timeren har nådd 1 minutt. Så skal du jevnlig fylle på med vann etter skjemaet under.

  • 250g vann ved 1:15
  • 300g vann ved 1:30
  • 350g vann ved 1:45
  • 400g vann ved 2:00
  • 450g vann ved 2:30
  • 500g vann ved 3:00

Brygget er ferdig når alt vannet har rent igjennom, dette er som regel når timeren er på rundt 3:30 til 3:45. Går du langt over 4 minutter så bør du kverne kaffen litt grovere. Når brygget er ferdig så skal du røre litt rundt for å blande kaffen godt.

Hvordan brygger du kaffe hjemme?

Det finnes mange forskjellige måter å brygge kaffe på, og for mange så er den gode gamle kaffetrakteren den foretrukne måten å brygge kaffe på. Jeg er ekstremt opptatt av kaffe. Da snakker jeg både om bønner av absolutt beste kvalitet, utstyr og hvordan kaffen skal brygges. Her hjemme går det utelukkende i håndbrygg. Jeg har flere forskjellige innretninger jeg kan brygge på, men v60 fra Hario er min favoritt. Når alt klaffer så får du den beste kaffen du kan forestille deg. Denne metoden krever litt oppmerksomhet, litt utstyr og selvsagt den beste kaffen du kan få tak i.

Tips: Kjøp alltid hele bønner og invester i en kvern uavhengig av hvilken bryggemetode du bruker.  Det er første steg mot en bedre kaffehverdag.

Til info: Jeg har gode venner hos Kaffabutikk her i Oslo som lar meg låne og teste ut litt utstyr og kaffe. Alt utstyret du ser i dette innlegget, bortsett fra den hvite kannen og kaffebønnene er kjøpt og betalt for egne penger. 

Når det er sagt så vil jeg anbefale at du trykker her for å titte innom kaffabutikk sine nettsider, her finner du masse gøyalt utstyr, suveren kaffe og kanskje verdens beste sjokolade.

%d