Det er lite som lukter så godt som nystekte boller, og boller har en helt spesiell plass her i hjemmet. En kveld hadde jeg bakt boller til min kone som kom sent hjem fra kveldsvakt. Denne kvelden tok vi en graviditetstest og mens vi ventet på resultatet spiste vi boller. Gleden var enorm da det viste seg at min kone hadde bolle i ovnen, noe som senere skulle vise seg å være to boller. Etter dette har vi ikke spist boller en eneste gang uten å tenke tilbake til denne kvelden. Her har du min oppskrift.

Hveteboller

 

Det er lite som lukter så godt som nystekte boller, og boller har en helt spesiell plass her i hjemmet. En kveld hadde jeg bakt boller til min kone som kom sent hjem fra kveldsvakt. Denne kvelden tok vi en graviditetstest og mens vi ventet på resultatet spiste vi boller. Gleden var enorm da det viste seg at min kone hadde bolle i ovnen, noe som senere skulle vise seg å være to boller. Etter dette har vi ikke spist boller en eneste gang uten å tenke tilbake til denne kvelden. Her har du min oppskrift.

Det er lite som lukter så godt som nystekte boller, og boller har en helt spesiell plass her i hjemmet. En kveld hadde jeg bakt boller til min kone som kom sent hjem fra kveldsvakt. Denne kvelden tok vi en graviditetstest og mens vi ventet på resultatet spiste vi boller. Gleden var enorm da det viste seg at min kone hadde bolle i ovnen, noe som senere skulle vise seg å være to boller. Etter dette har vi ikke spist boller en eneste gang uten å tenke tilbake til denne kvelden. Her har du min oppskrift.

Ingredienser (10 store boller)

  • 600g hvetemel
  • 130g smør romtemperert i terninger
  • 125g sukker
  • 3 ½ dl skummet kulturmelk
  • 1pk gjær
  • 1 egg
  • 1 klype salt
  • 1 ts kardemomme

Til pensling

  • 1 egg
  • 4 ss melk

Løs opp gjær i melk som er varmet opp til ca 20 grader. Bland alt det tørre i en bakebolle (spar på 50g mel og sett til side), ha i egget og melken og kjør maskinen på forholdsvis lav hastighet til deigen har samlet seg. Skru opp hastigheten til ca middels hastighet og ha i smørterningene. Elt deigen i ca 13-15 minutter. Hvis deigen blir for bløt tilsetter du litt av melet du har spart på. Deigen skal være elastisk og smidig. Nå skal deigen hvile, tre litt plastfilm over bollen og sett den et lunt sted i 45-60 minutter. Etter dette bør deigen ha hevet til rundt dobbel størrelse. Nå kan du starte utbakingen, del deigen opp i 10 like store emner og form de til runde boller. Sett bollene på stekebrett med bakepapir, jeg bruker to stekebrett til 10 boller for å slippe at det hever inn i hverandre.  Legg over et klede og la de etterheve i ca 30 minutter. Visp sammen ett egg og 4 spiseskjeer med melk og pensle bollene med eggeblandingen. Bollene stekes på 220c i ca 8-10 minutter til de er gyllende.  Avkjøles på rist.

Det er lite som lukter så godt som nystekte boller, og boller har en helt spesiell plass her i hjemmet. En kveld hadde jeg bakt boller til min kone som kom sent hjem fra kveldsvakt. Denne kvelden tok vi en graviditetstest og mens vi ventet på resultatet spiste vi boller. Gleden var enorm da det viste seg at min kone hadde bolle i ovnen, noe som senere skulle vise seg å være to boller. Etter dette har vi ikke spist boller en eneste gang uten å tenke tilbake til denne kvelden. Her har du min oppskrift.

Tips: Ønsker du rosinboller så legger du ca 100 g rosiner i kokende varmt vann før du begynner å bake. Sil av rosinene og ha de inn i deigen ett par minutter før du er helt ferdig med å elte.

Smaker veldig godt sammen med en god kopp kaffe, trykk her for å se hvordan jeg brygger kaffe

 

%d bloggers like this: