Svenske kjøttboller med fløtesaus

svenske kjøttboller

For meg så har svenske kjøttboller vært noe jeg assosierer med pølseboden på Svinesund eller kafeteriaen på Ikea. Det smakte godt som liten, men etterhvert som jeg ble voksen og interessen for mat vokste, innså jeg at dette var noe man kan lage bedre hjemme. Her ser du hvordan jeg gjør det.

Kjøttboller

 • 400g kjøttdeig
 • 400g kjøttdeig av svin
 • 2 dl brødkrumme
 • 1 dl melk
 • 1 dl fløte
 • 1 løk, revet
 • 1 egg
 • 1 ss grov sennep
 • 1 ½ ts salt
 • ½ ts pepper

Saus

 • 1 ss smør
 • 1 ss hvetemel
 • 2 dl fløte
 • 2 dl oksekraft
 • 1 ts soyasaus
 • salt & pepper

Sett stekeovnen på 180 grader. Ha brødkrumme, melk og fløte i en bolle og la det svelle i noen minutter. Ha i resten av ingrediensene til kjøttbollene og bland godt. Form små kjøttboller på størrelse med bordtennisballer. Brunes i flere omganger i en varm stekepanne, og etterstekes i ovnen til de er klare, ca 10 minutter. Mens kjøttbollene står i ovnen så begynner du på sausen. Smelt smør i en middels varm kjele, ha i mel og rør godt. La jevningen ta litt farge, men pass på at den ikke blir brent. Ha i oksekraft, fløte og soyasaus under omrøring og la det koke opp. La det småkoke i ett par minutter til det tykner litt inn. Smak til med salt og pepper.

Serveres med potetmos, agurksalat og rørte tyttebær

Klikk her for å se min oppskrift på potetmos

Klikk her for å se min oppskrift på agurksalat

svenske kjøttboller

%d