Vi er midt i den kaldeste tiden av året og da er det godt å lage seg noe varmt å drikke. For meg så er kaffe alltid det naturlige valget, men det finnes så mye annet godt å drikke. Varm sjokolade for eksempel.

Varm sjokolade

Vi er midt i den kaldeste tiden av året og da er det godt å lage seg noe varmt å drikke. For meg så er kaffe alltid det naturlige valget, men det finnes så mye annet godt å drikke. Varm sjokolade for eksempel.

Vi er midt i den kaldeste tiden av året og da er det godt å lage seg noe varmt å drikke. For meg så er kaffe alltid det naturlige valget, men det finnes så mye annet godt å drikke. Varm sjokolade for eksempel. Jeg har vært så heldig at jeg har fått litt sjokolade fra mine venner i Kaffabutikk som jeg skal leke meg litt med fremover. I denne oppskriften bruker jeg 100% kakao så det er sterke saker vi snakker om her.

Ingredienser

  • ½ l helmelk
  • 80g mørk sjokolade, grovhakket
  • en bitteliten klype salt
  • sukker, for tilsmaking av sjokoladen

Topping

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts sukker
  • ¼ ts tørket vaniljefrø (kan erstattes med 1 ts vaniljesukker)

Ha melk i en kjele og varm den sakte opp til like under kokepunktet, rør innimellom så melken fester seg i bunnen av kjelen. Mens melken varmes opp kan du piske kremen, ha kremfløte, sukker og vaniljefrø i en bolle og pisk det lett. Det skal bli en ganske løs krem, akkurat stiv nok til at den ikke renner. Når melken er varm har du i sjokolade og salt. Rør med en visp til sjokoladen er helt oppløst. Rett før servering tar du 2-3 ss med krem og rører inn i sjokoladen for å gjøre den litt fyldigere. Smak til med sukker, jeg har sjokolade med 100% kakao i denne som er veldig intenst, for å runde av smaken brukte jeg 2 ½ ss med sukker. Bruker du en mildere sjokolade så trenger du mindre sukker. Smak deg frem.

Hell sjokoladen over i kopper, topp med krem og gjerne litt revet sjokolade.

Vi er midt i den kaldeste tiden av året og da er det godt å lage seg noe varmt å drikke. For meg så er kaffe alltid det naturlige valget, men det finnes så mye annet godt å drikke. Varm sjokolade for eksempel.

Til info: Jeg har gode venner hos Kaffabutikk her i Oslo som lar meg låne og teste ut litt utstyr. Sjokoladen jeg har brukt i dette innlegget har jeg fått.

Når det er sagt så vil jeg anbefale at du trykker her for å titte innom kaffabutikk sine nettsider, her finner du masse gøyalt utstyr, suveren kaffe og kanskje verdens beste sjokolade.

%d bloggers like this: