Svinekjake taco

Svinekjaketaco

Svinekjake taco

Fredagstacoen er hellig for oss nordmenn, hvordan løfte denne fredagskosen til nye høyder? Da lager du  tacoen fra bunnen. Denne tacoen er laget med svinkekjaker som jeg har bresert i ananas- og eplejuice sammen med masse deilig krydder.  Jeg lager mye om gangen så har jeg rester i fryseren. Svinekjaker kan kanskje være litt vanskelig å få tak i, men bor du i nærheten av en slakter eller eller en butikk med en god ferskvaredisk så kan du få det bestilt opp. Jeg er så heldig å bo like ved Anni´s pølsemakeri i Mathallen og de har det stadig vekk i disken. Får du ikke tak i kjaker så kan du bruke svinenakke i stedet.

Ingredienser

 • 1 ½ kg svinekjaker
 • 2-3 ss hvetemel
 • 2 rødløk, finhakket
 • 1 tørket ancho chili
 • 2 rødløk, finhakket
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 1 ss brun farin
 • 1 ss røkt paprikapulver
 • 1 ts spisskummin
 • 1 ts chipotle
 • 1 ts oregano
 • 1 kanelstang
 • 2 stjerneanis
 • 3 nellikspiker, knust
 • 1 ss tomatpuré
 • 8 dl eplejuice
 • 2 dl ananas juice
 • 20g mørk sjokolade, grøvhakket (jeg brukte 100% kakao)
 • Olje til steking

Legg ancho chilien i en kopp og hell i kokende vann til det dekker chilien og la den trekke til den blir myk. Vend kjøttet i mel og brun litt og litt av kjøttet godt i en jerngryte med litt olje. Når du er ferdig med å brune kjøttet, ha i løk, hvitløk og chili. La dette surre i et par minutter. Ta ut anchochilien av vannet og finhakk den. Ta vare på vannet du har hatt chilien i. Ha alt krydderet, sukker, anchochilien og tomatpuréen i gryten og surr det i ett par minutter til. Ha kjøttet tilbake i gryten. Hell over eplejuice, ananasjuice og vannet fra chilien. Gi det et oppkok. Sett på lokk og sett gryten inn i ovnen på 150 grader i ca 3 timer. Kjøttet er ferdig når det er så mørt at det deler seg når du klemmer på det. Ta ut kjøttet fra gryten, sett gryten på platen og kok inn sausen ganske kraftig til den har tyknet inn. Ha i sjokoladen og rør godt. Mens sausen koker inn, deler du opp kjøttet. Jeg pleier å klemme kjøttet mellom fingrene slik at det blir biter på størrelse med små munnfuller.

Serveres i tortillas med avocado og syltet rødløk.

Klikk her for oppskrift på syltet rødløk

 

%d bloggers like this: