fastelavnsboller med makronfyll

Fastelavnsboller med makronfyll

fastelavnsboller med makronfyll

På søndag er det fastelavn og da må det serveres fastelavnsboller. Det er også morsdag på søndag. Hva med å overraske en mor med disse deilige og saftige hvetebollene, fylt med krem og i dette tilfellet makronfyll.

Ingredienser (8 boller)

fastelavnsboller med makronfyll

Lag hveteboller etter denne oppskriften (trykk her), men del deigen i 16 boller så bollene blir litt mindre. Legg mandlene utover et stekebrett og bak de på 160 grader i ca 15 minutter. La de avkjøle seg noe før du har de over i en foodprosessor og kjør til mandlene har blitt et grovt pulver. Ha i sitronskall og melis. Kjør til det er godt blandet. Ha i sitronsaft og halvparten av vannet. Kjør til det blir en fast, men ikke hard røre. Tilsett mer vann om nødvendig.  Pisk fløte og vanilje til en fast krem. Del bollene vannrett, smør makronfyll på bunnen, legg på et godt lag med krem og legg på toppen. Avslutt med et dryss melis.

fastelavnsboller med makronfyll

Tips: Hvis det blir makronfyll til overs så kan du fryse det ned og bruke det neste gang du baker.

 

%d