En av planene for 2018 her i husholdningen er å bake mest mulig brød selv. Så langt har det godt bra og jeg har ikke kjøpt brød siden midten av desember.  Godt brød smaker veldig godt og når du lager det selv kan du tilsette akkurat hva du ønsker. Dessuten er det mye billigere enn det brødet du kjøper. Dette brødet er tilsatt karve og ost som gir det en veldig artig smak og osten gjør at brødet blir veldig saftig.

Nøkkelostbrød

En av planene for 2018 her i husholdningen er å bake mest mulig brød selv. Så langt har det godt bra og jeg har ikke kjøpt brød siden midten av desember.  Godt brød smaker veldig godt og når du lager det selv kan du tilsette akkurat hva du ønsker. Dessuten er det mye billigere enn det brødet du kjøper. Dette brødet er tilsatt karve og ost som gir det en veldig artig smak og osten gjør at brødet blir veldig saftig.

En av planene for 2018 her i husholdningen er å bake mest mulig brød selv. Så langt har det godt bra og jeg har ikke kjøpt brød siden midten av desember. Vi sparer masse penger, dessuten så smaker hjemmebakt brød best.  Når du baker brød selv kan du tilsette akkurat hva du ønsker av smaker. Dette brødet er tilsatt karve og ost som gir det en veldig artig smak og osten gjør at brødet blir veldig saftig. Smaker supert som tilbehør til supper og gryter eller til helt vanlig brødmat.

Ingredienser

  • 250g hvetemel
  • 125g sammalt rug, fin
  • 125 sammalt rug, grov
  • 2 ts karve
  • 1 ½ ts salt
  • ¼ ts tørrgjær
  • 4 ½ dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 125g revet ost til deigen
  • 50g revet ost til topping

Ha alt det tørre i en stor bakebolle, bland godt. Ha i vann og olje, nå skal du røre det lett sammen slik at alt melet blir fuktig. Rør inn osten til slutt. Dekk bollen med et lokk eller lignende og la den stå i 12-18 timer i romtemperatur. Når brødet er klart for videre utbaking. Hvelv deigen ut på en melet benk. Nå skal deigen brettes. Brett deigen inn mot midten. Denne prosessen vil dra mel inn i deigen og den vil bli fastere og enklere å jobbe med. Når deigen kjennes fin ut så legger du den på et melet bakepapir med brettekanten ned. Sett bakebollen opp ned over deigen. Nå skal den hvile. Når det har gått 1 ½ time setter du en jerngryte med lokk (jeg bruker en 4.1L gryte fra Le Creuset) inn i ovnen på 250 grader. Etter 30 minutter tar du ut gryten og hvelver deigen over i gryten.  Dryss over osten, sett på lokket og sett gryten inn i ovnen. Etter 30 minutter skal du ta av lokket, skru ned ovnen til 200 grader og la den stå i 15 minutter til. Ta ut gryten, hvelv brødet over på en rist og la det kjøle seg godt ned før du skjærer i det.

En av planene for 2018 her i husholdningen er å bake mest mulig brød selv. Så langt har det godt bra og jeg har ikke kjøpt brød siden midten av desember.  Godt brød smaker veldig godt og når du lager det selv kan du tilsette akkurat hva du ønsker. Dessuten er det mye billigere enn det brødet du kjøper. Dette brødet er tilsatt karve og ost som gir det en veldig artig smak og osten gjør at brødet blir veldig saftig.

Prøv å server dette brødet til jordskokksuppe. Klikk her for oppskrift.

Klikk her for oppskrift på brød med valmuefrø

%d