Flammkuchen eller Tarte Flambée er en pizza som stammer fra Alsace, grenseområdene mellom Tyskland og Frankrike. Den mest kjente varianten består av pizzabunn, løk, flesk og rømme, men det har dukket opp utallige varianter med tiden. Blandt annet denne hvor vi nok en gang jukser med å bruke libabrød som pizzabunn.

Juksepizza, Flammkuchen eller Tarte Flambée om du vil.

Flammkuchen eller Tarte Flambée er en pizza som stammer fra Alsace, grenseområdene mellom Tyskland og Frankrike. Den mest kjente varianten består av pizzabunn, løk, flesk og rømme, men det har dukket opp utallige varianter med tiden. Blandt annet denne hvor vi nok en gang jukser med å bruke libabrød som pizzabunn.

 

Flammkuchen eller Tarte Flambée er en pizza som stammer fra Alsace, grenseområdene mellom Tyskland og Frankrike. Den mest kjente varianten består av bunn, løk, flesk og rømme, men det har dukket opp utallige varianter med tiden. Blandt annet denne hvor vi nok en gang jukser med å bruke libabrød som pizzabunn.

Ingredienser (4 pizzaer)

  • 4 stk libabrød
  • 8 skiver bacon, delt i mindre biter
  • 1 løk, veldig tynt skåret
  • 1 boks creme fraiche
  • ½ fedd hvitløk, finhakket
  • 100g Gruyere ost, kan erstattes med annen god ost
  • 3-4 drag av en muskatnøtt med et fint rivjern.
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper

Sett ovnen på 250c grill og varmluft. Stek bacon i en middels varm panne, det skal bli mykt og så vidt begynne å ta farge. Sett til side. Ha hvitløk, parmesan, muskat, salt og pepper i creme fraichen. Pisk røren godt sammen til creme fraichen tykner litt. Smør creme fraichen utover libabrødene. Dryss deretter over revet ost, fordel løk og bacon utover. Stekes midt i ovnen i ca 5 minutter. Pass på så det ikke blir brent.

Flammkuchen eller Tarte Flambée er en pizza som stammer fra Alsace, grenseområdene mellom Tyskland og Frankrike. Den mest kjente varianten består av pizzabunn, løk, flesk og rømme, men det har dukket opp utallige varianter med tiden. Blandt annet denne hvor vi nok en gang jukser med å bruke libabrød som pizzabunn.

Har du sett min juksepizza med pulled pork? Trykk her for oppskrift.

%d bloggers like this: