Kjøttboller

Helt vanlige kjøttboller

 

Kjøttboller

I en hektisk hverdag med jobb, levering og henting av unger i barnehagen, lufting av hund, husarbeid og andre ting så er det veldig allright å kunne ta noen snarveier innimellom uten at det går på bekostning av smak. Jeg liker å ha kjøttboller i fryseren, da er man sikret et godt måltid når man har begrenset med tid. Det fine med kjøttboller er at du kan bruke de som et utgangspunkt til så mange retter. Lag en tomatsaus og kok spagetti så har du en deilig pastarett, lag brun saus og potetmos så har du fantastisk norsk tradisjonsmat, ha de på en pizza, stek poteter og løk sammen med kjøttbollene så har du en herlig pytt i panne eller lag en spicy tomatsaus og du har albondigas til tapasbordet. Denne oppskriften er veldig enkel og jeg har ikke tilsatt noe smak utover salt, pepper og løk fordi jeg ønsker at den skal passe til alt.

Ingredienser

  • 1 ½ kg kjøttdeig av storfe
  • ½ kg kjøttdeig av svin
  • 1 stor løk
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Olje til steking

Sett ovnen på 180c. Ha alle ingrediensene i en stor bolle og bland det godt. Nå skal det trilles. Jeg bruker en slik måleskje som man måler opp kaffe med, den har perfekt størrelse til små kjøttboller og den gjør det enkelt å lage like store kjøttboller. Denne oppskriften gir deg ca 120 kjøttboller Bollene brunes i stekepanne før de legges på stekebrett og stekes i ovnen i ca 10 minutter.

Hvordan liker du å servere kjøttboller?

%d