skrei ertepuré chorizosmør

Bakt skrei med ertepuré og chorizosmør

skrei ertepuré chorizosmør

Den milde og elegante smaken av skrei møter hissigproppen chorizo. Ingen av smakene ødelegger for hverandre og sammen med ertepuré så er dette et ordentlig festmåltid. Jeg er heldig som bor i et område med flere gode fiskebutikker og denne nydelige skreien har jeg kjøpt på Laksen Fisk og Vilt på Bjølsen som er en liten perle av en fiskebutikk.

Ingredienser (4pers)

  • 800 g skreifilet, skinn og benfri
  • 1 pose frosne erter
  • 2 ss smør
  • matfløte
  • salt
  • 1 chorizopølse, grovhakket
  • 1 ss smør

Del fisken i fire like store biter.  Dryss over salt og la filetene stå i 5 minutter, tørk av saltet. Ha chorizo i en stekepanne, surr den i den noen minutter til den slipper oljen og begynner så vidt å få stekeskorpe. Skru ned temperaturen slik at det holder seg varmt. Legg fisken på et stekebrett eller i en form. Bakes på 180 grader i ca 10 minutter. Mens fisken står i ovnen, lager du ertepuréen. Ha ertene i en kjele med fosskokende vann. Gi de et skikkelig oppkok og la de koke i noen minutter. Slå av vannet ha i smør og kjør det til en puré med en stavmikser eller ha de over i en blender/foodprossessor. Blir pureen for tykk og tørr så rør inn en spiseskje eller to med fløte. Smak til med salt.  Rør inn smør sammen med chorizoen og maten er klar til servering når skreien er ferdig.

Serveres gjerne med kokte poteter.

skrei ertepuré chorizosmør

Har du lyst på noe annet med fisk? Trykk her for thaicurry med laks

Eller har du lyst på seibiff med løk, da trykker du her.

%d bloggers like this: