Brandade er tradisjonskost, spesielt i land som Frankrike og Spania. Det finnes også noen versjoner i land som Portugal og Italia. Den lages i forskjellige versjoner rundt om i disse landene, men den røde tråden her er klippfisk. Den røde tråden følger ikke jeg i denne oppskriften. Jeg bruker skrei, som er i sesong nå. Potetmos, hvitløk og fisk. Dette er godt!

Brandade med skrei

Brandade er tradisjonskost, spesielt i land som Frankrike og Spania. Det finnes også noen versjoner i land som Portugal og Italia. Den lages i forskjellige versjoner rundt om i disse landene, men den røde tråden her er klippfisk. Den røde tråden følger ikke jeg i denne oppskriften. Jeg bruker skrei, som er i sesong nå. Potetmos, hvitløk og fisk. Dette er godt!

Brandade er tradisjonskost, spesielt i land som Frankrike og Spania. Det finnes også noen versjoner i land som Portugal og Italia. Den lages i forskjellige versjoner rundt om i disse landene, men den røde tråden her er klippfisk. Den røde tråden følger ikke jeg i denne oppskriften. Jeg bruker skrei, som er i sesong nå. Potetmos, hvitløk og fisk. Dette er godt!

Ingredienser (4 pers)

  • 400 g skreifilet, (skinn- og benfri)
  • 400 g mandelpoteter, skrelt
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 dl melk
  • 1 kvist timian
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss bladpersille, hakket
  • salt og pepper
  • 2 ss panko (kan erstattes med griljermel, rasp eller lignende)
  • 2 ss revet ost (jeg bruker Västerbottenost)

Kok potetene møre, kok hvitløksfeddene og timiankvisten i melken til hvitløken begynner å bli mør. Fisk ut timiankvisten og hvitløksfeddene. Bak skreien på 180 grader i 10 minutter. Mos potetene med en stapper, visp eller lignende. Hell over melk og bland godt. Rør inn oljen. Finhakk eller mos hvitløksfeddene og rør de inn i mosen sammen med persillen. Smak til med salt og pepper. Flak opp skreien og rør den inn i mosen. Ha alt over i en ildfast form. Dryss over panko og revet ost. Settes inn i ovnen under grillen til den har blitt gyllen.

Serveres med en grønn salat og godt brød.

Brandade er tradisjonskost, spesielt i land som Frankrike og Spania. Det finnes også noen versjoner i land som Portugal og Italia. Den lages i forskjellige versjoner rundt om i disse landene, men den røde tråden her er klippfisk. Den røde tråden følger ikke jeg i denne oppskriften. Jeg bruker skrei, som er i sesong nå. Potetmos, hvitløk og fisk. Dette er godt!

Har du lyst på mere skrei? Trykk her for oppskrift på skrei med chorizosmør og ertepuré

%d bloggers like this: