Kylling med skilt saus

Kylling med skilt saus

Kylling med skilt saus

En av barndommens favoritter for meg var helstekt kylling med fløtesaus. Når sant skal sies så var det sausen som var høydepunktet og ikke kyllingen. Jeg dyppet loff i sausen og spiste til jeg ble dårlig. For noen år siden kom jeg over en oppskrift på kylling med skilt saus fra brødrene Price og den lignet ganske mye på min barndomsfavoritt, hovedforskjellen var tilbehøret.

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling
  • 2 gode klatter smør, romtemperert
  • 1 stor bunt kruspersille
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 laurbærblader
  • 3 dl fløte
  • salt og pepper
  • olje til bruning av kyllingen

Finn frem en jerngryte sett den på middels høy varme. Putt en klatt smør, litt salt, pepper og persillekvasten opp i bakenden på kyllingen, gni kyllingen inn med den andre klatten med smør og gi kyllingen et dryss med salt og pepper. Brun kyllingen godt på alle sider. Hell over kyllingkraften og laurbærbladene. Sett på lokk og sett den i ovnen på 160c i en time. Ta av lokket, hell i fløten og la den steke i 30 minutter til uten lokk.  Kylling er ferdig når brystet holder ca 68c. Ta ut kyllingen og la den hvile under folie i 10-12 minutter. Sett gryten på platen og kok inn sausen litt, er sausen blek så kan du ha i litt sukkerkulør.

Serveres med kokte poteter og agurksalat

Kylling med skilt saus

Vil du ha agurksalat til kyllingen? Klikk her for oppskrift

%d