Jeg har hatt to sellerirøtter i kjøleskapet i lang tid som jeg ikke har hatt noen plan for. I dag lagde jeg en helt vanlig sellerirot- og potetsuppe. Resultatet ble like godt som det var enkelt.

Sellerirotsuppe med stekte epler, bacon og friterte solsikkefrø

Jeg har hatt to sellerirøtter i kjøleskapet i lang tid som jeg ikke har hatt noen plan for. I dag lagde jeg en helt vanlig sellerirot- og potetsuppe. Resultatet ble like godt som det var enkelt.

Jeg har hatt to sellerirøtter i kjøleskapet i lang tid som jeg ikke har hatt noen plan for. Så fant jeg ut at en suppe er en god plan, så jeg lagde en helt vanlig sellerirot og potetsuppe. Resultatet ble like godt som det var enkelt.

Ingredienser (4 pers + litt rester)

 • 800 g sellerirot, delt i terninger
 • 400 g mandelpoteter, delt i terninger
 • 1 gul løk, finhakket
 • 12 dl grønnsakskraft
 • 5 dl melk
 • 2 ss smør
 • 2 laurbærblader
 • 1 kvist timian
 • 1 klype kajennepepper
 • epleeddik
 • salt & pepper

Topping

 • 60 g solsikkefrø, skylt
 • 3 dl olje (jeg bruker solsikkeolje)
 • 2 dl vann
 • ¼ ts salt
 • 2 epler, delt i terninger
 • 200 g bacon, i strimler
 • gressløk, finhakket

Smelt smør i en stor kjele. Ha i løken og la det surre på middels varme til løken blir blank og myk. Den skal ikke ta farge. Ha i sellerirot og poteter og la det surre i et par minutter til. Hell over grønnsakskraft og mel. Ha i laurbærblader og timian. Gi suppen et oppkok under lokk og la det koke til grønnsakene er møre. Mens suppen koker kan du begynne på toppingen. Ha solsikkefrø, olje, vann og salt i en kjele. Gi det ett oppkok og la det koke til alt vannet har fordampet. Når vannet er borte så begynner frøene å bli fritert. Rør rundt med jevne mellomrom slik at frøene ikke fester seg i bunnen av kjelen. Når frøene begynner å bli gyllende så er de ferdige. Bruk en hullsleiv eller lignende å ta ut frøene og legg de på litt kjøkkenpapir slik at fettet blir absorbert. Stek bacon i en panne til det begynner å bli gyllent og småsprøtt. Ha i eplene og la de bli litt gyllende. Nå er det sluttspurten på suppen som gjelder. Fisk ut timiankvisten og laurbærbladene. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Synes du suppen blir for tykk kan du spe den ut med litt mere kraft. Smak til suppen med salt, pepper og litt epleeddik. Serveres i dype tallerkener med epler, bacon, solsikkekjerner og et lite dryss med gressløk. Godt brød hører også med.

Jeg har hatt to sellerirøtter i kjøleskapet i lang tid som jeg ikke har hatt noen plan for. I dag lagde jeg en helt vanlig sellerirot- og potetsuppe. Resultatet ble like godt som det var enkelt.

Hva med å servere dette nøkkelostbrødet til? Trykk her for oppskrift

Lyst på mere suppe? Trykk her for min oppskrift på gulrotsuppe med ingefær

Eller trykk her for oppskrift på jordskokksuppe.

 

%d bloggers like this: