Granolastøv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er gift med en som spiser yoghurt i bøtter og spann og da er det min oppgave å sørge for at hun har tilgang på masse deilig topping til yoghurten. Denne oppskriften er fra Jamie Olivers bok, Supermat og er en favoritt hos oss. Denne oppskriften er en stor porsjon, så du kan fint halvere den hvis du synes det blir for mye.

Ingredienser

  • 1 kilo havregryn
  • 250g nøtter (det du har eller det du liker)
  • 100g frø (det du har eller det du liker)
  • 250g tørket frukt
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ss kaffepulver
  • skallet av en appelsin, revet

Ha havregryn, nøtter og frø i en stor ildfast form eller et stekebrett. Stek dette i ovnen på 180 grader i 15 minutter, rør litt rundt halvveis. Ha i tørket frukt, kakaopulver, kaffe og appelsinskall. Bland godt og la det kjøle seg litt ned. Ha blandingen over i en blender/foodprossesor og kjør det til et relativt fint pulver. Oppbevar blandingen i en lufttett boks eller et glass.

Tips: Bruk granolastøv i smoothien eller i havregrøten for å gi den en ekstra smak.

Vil du ha tips til annen topping til yoghurten? Trykk her for oppskrift på honningristet havregryn

%d bloggers like this: