Pannekaker er en rett som kan være både frokost, lunch, middag.  Jeg som mange andre har vokst opp med pannekaker i kombinasjon med tomatsuppe. Det er en fantastisk god kombinasjon.

Pannekaker

Pannekaker er en rett som kan være både frokost, lunch, middag.  Jeg som mange andre har vokst opp med pannekaker i kombinasjon med tomatsuppe. Det er en fantastisk god kombinasjon.

Pannekaker er en rett som kan være både frokost, lunch, middag og som dessert. I dag lager vi den som middag. Lager du pannekakene med en tomatsuppe slik den jeg la ut tidligere i dag, så spiser du det samme som veldig mange andre i dag. La oss feire pannekaketirsdagen sammen.

Ingredienser (4 pers)

  • 6 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 l helmelk
  • 8 egg
  • 5 ss smør, smeltet

Ha mel, sukker og salt i en bolle. Bland godt. Hell i halvparten av melken og rør det sammen til en tykk røre. Hell i resten av melken og rør det til en glatt og klumpfri røre. Ha i egg og smør og rør dette godt inn. Sett bollen til side og la røren svelle i 20 minutter. Bruk en øse og ha akkurat nok røre i pannen til at det dekker hele pannen. Stek pannekakene i ca 1 minutt på hver side, i en panne med litt smør til de er gyllende og fine på middels til middels sterk varme. Oppbevar de ferdigstekte pannekakene i en en ildfast bolle med lokk eller lignende så holder de varmen. Serveres med blåbærsyltetøy.

Tips: Stekt bacon er nydelig topping. Eller for å få en fransk klassiker så skviser du litt sitronsaft over og gir de et lite dryss sukker.

Pannekaker er en rett som kan være både frokost, lunch, middag.  Jeg som mange andre har vokst opp med pannekaker i kombinasjon med tomatsuppe. Det er en fantastisk god kombinasjon.

 

 

 

%d bloggers like this: