I dag er det pannekaketirsdag og stort sett alle pannekakemåltider her i huset starter med en tomatsuppe. Her er oppskriften jeg bruker for å få en mild og god tomatsuppe som er en av favorittrettene til mine tvillinger.

Tomatsuppe

I dag er det pannekaketirsdag og stort sett alle pannekakemåltider her i huset starter med en tomatsuppe. Her er oppskriften jeg bruker for å få en mild og god tomatsuppe som er en av favorittrettene til mine tvillinger.

I dag er det pannekaketirsdag og stort sett alle pannekakemåltider her i huset starter med en tomatsuppe. Her er oppskriften jeg bruker for å få en mild og god tomatsuppe som er en av favorittrettene til mine tvillinger.

Ingredienser (4 pers)

 • 2 bokser knuste tomater
 • 8 dl kyllingkraft
 • 2 dl melk
 • 3 ss tomatpure
 • 1 løk, finhakket
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 2 ts sukker
 • 1 liten klype kajennepepper
 • Salt & pepper
 • Olje til steking
 • 2 dl pasta, kokt etter anvisning på pakken

I dag er det pannekaketirsdag og stort sett alle pannekakemåltider her i huset starter med en tomatsuppe. Her er oppskriften jeg bruker for å få en mild og god tomatsuppe som er en av favorittrettene til mine tvillinger.

Ha løk og hvitløk i en kjele med litt olje, la dette surre på middels varme i noen minutter til løken blir myk. Den skal ikke ta farge. Tilsett tomatpuréen og la det surre i ett par minutter til. Ha over knuste tomater, melk og kyllingkraft, gi dette et oppkok og la det putre i 5 minutter. Hvis du har lyst til å gjøre suppen litt mere elegant så kan du kjøre den glatt med stavmikser eller i en blender. Smak til suppen med salt, pepper og kajennepepper. Rett før servering har du i pastaen.

I dag er det pannekaketirsdag og stort sett alle pannekakemåltider her i huset starter med en tomatsuppe. Her er oppskriften jeg bruker for å få en mild og god tomatsuppe som er en av favorittrettene til mine tvillinger.

Tips: skal du gjøre denne suppen til et måltid i seg selv så kan du ha i kokt egg, kjøttboller eller pølsebiter.

Har du lyst på flere suppeoppskrifter? Klikk her for oppskrift på gulrotsuppe

Eller klikk her for oppskrift på jordskokksuppe

%d