Det er ikke mange ting som slår duften av fersk gjærbakst. Disse blåbærsnurrene er basert på grunnoppskriften på boller som jeg har skrevet om flere ganger tidligere, men fylt med blåbær, vaniljekrem og til slutt toppet med litt mandelflak for å få litt knas. 

Blåbærsnurrer med vaniljekrem og mandelflak

Det er ikke mange ting som slår duften av fersk gjærbakst. Disse blåbærsnurrene er basert på grunnoppskriften på boller som jeg har skrevet om flere ganger tidligere, men fylt med blåbær, vaniljekrem og til slutt toppet med litt mandelflak for å få litt knas. 

Det er ikke mange ting som slår duften av fersk gjærbakst. Disse blåbærsnurrene er basert på grunnoppskriften på boller som jeg har skrevet om flere ganger tidligere. Denne varianten er fylt med blåbær, vaniljekrem og til slutt toppet med litt mandelflak for å få litt knas.

Deig (12 stk)

 • 600 g hvetemel
 • 80g sukker
 • 100 g smør
 • 3,5 dl skummet kulturmelk
 • ½ pk gjær
 • 1 egg
 • 1 ts malt kardemomme
 • ¼ ts salt

Fyll og topping

 • 200 g Blåbær
 • Vaniljekrem
 • Mandelflak

Det er ikke mange ting som slår duften av fersk gjærbakst. Disse blåbærsnurrene er basert på grunnoppskriften på boller som jeg har skrevet om flere ganger tidligere, men fylt med blåbær, vaniljekrem og til slutt toppet med litt mandelflak for å få litt knas. 

Smelt smør i en kjele og ha i melken, blandingen skal være fingervarm. Rør ut gjæren i denne blandingen. Ha i nesten alt av melet, salt, sukker, kardemomme i en bakebolle. Ha i melkeblandingen og egg. Kjør dette på middels hastighet i 10-15 minutter, spe i med mere mel hvis deigen blir for løs. Dekk bollen og sett den et lunt sted i ca 30 minutter til deigen har hevet til dobbel størrelse.  Hvelv deigen ut på en melet benk. kjevles ut til en rektangulær form på ca 30×50 cm. Spre blåbær utover deigen. Rull sammen deigen til noe som ligner på en rullekake.  Del den opp i 12 like store boller. Legg bollene på bakebrett, jeg bruker to stk så de får litt bedre plass til å heve på. Legg et håndkle over brettene og sett de til heving i 30 minutter. Legg ca en ss med vaniljekrem midt på hver bolle og dryss over litt mandelflak. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Følg med, blir bollene for mørke kan du dekke de til med aluminiumsfolie.

Det er ikke mange ting som slår duften av fersk gjærbakst. Disse blåbærsnurrene er basert på grunnoppskriften på boller som jeg har skrevet om flere ganger tidligere, men fylt med blåbær, vaniljekrem og til slutt toppet med litt mandelflak for å få litt knas. 

Prøv å bake cinnamon rolls, klikk her for oppskrift

Eller klikk her for tradisjonelle kanelsnurrer.

%d bloggers like this: