I dag er det vaffeldagen og den feirer vi med nettopp vafler. Vafler er nesten en del av den norske folkesjela og har stor betydning for mange. På stort sett alle skoletilstelninger, idrettsarrangementer, de fleste kiosker, bensinstasjoner, kaféer og kantiner er det vafler å få tak i. Mange arbeidsplasser har vafler på fredager. Går du på Maaemo, så får du vafler som aller siste rett. Jeg lager stort sett alltid mine vafler med et syrnet meieriprodukt. Som regel skummet kulturmelk. Hvis jeg ikke har det så bruker jeg yoghurt, rømme, creme fraiche etc som jeg blander ut med litt vanlig melk. Dette er den oppskriften jeg har brukt så lenge jeg kan huske og jeg synes disse vaflene blir vanvittig gode.

Vafler

I dag er det vaffeldagen og den feirer vi med nettopp vafler. Vafler er nesten en del av den norske folkesjela og har stor betydning for mange. På stort sett alle skoletilstelninger, idrettsarrangementer, de fleste kiosker, bensinstasjoner, kaféer og kantiner er det vafler å få tak i. Mange arbeidsplasser har vafler på fredager. Går du på Maaemo, så får du vafler som aller siste rett. Jeg lager stort sett alltid mine vafler med et syrnet meieriprodukt. Som regel skummet kulturmelk. Hvis jeg ikke har det så bruker jeg yoghurt, rømme, creme fraiche etc som jeg blander ut med litt vanlig melk. Dette er den oppskriften jeg har brukt så lenge jeg kan huske og jeg synes disse vaflene blir vanvittig gode.

I dag er det vaffeldagen og den feirer vi med nettopp vafler. Vafler er nesten en del av den norske folkesjela og har stor betydning for mange. På stort sett alle skoletilstelninger, idrettsarrangementer, de fleste kiosker, bensinstasjoner, kaféer og kantiner er det vafler å få tak i. Mange arbeidsplasser har vafler på fredager. Sjømannskirken serverer vafler over hele verden. Går du på Maaemo, flaggskipet blant norske restauranter med tre stjerner i Michelinguiden så får du vafler som aller siste rett. Jeg lager stort sett alltid mine vafler med et syrnet meieriprodukt. Som regel skummet kulturmelk. Hvis jeg ikke har det så bruker jeg yoghurt, rømme, creme fraiche etc som jeg blander ut med litt vanlig melk. Dette er den oppskriften jeg har brukt så lenge jeg kan huske og jeg synes disse vaflene blir vanvittig gode.

I dag er det vaffeldagen og den feirer vi med nettopp vafler. Vafler er nesten en del av den norske folkesjela og har stor betydning for mange. På stort sett alle skoletilstelninger, idrettsarrangementer, de fleste kiosker, bensinstasjoner, kaféer og kantiner er det vafler å få tak i. Mange arbeidsplasser har vafler på fredager. Går du på Maaemo, så får du vafler som aller siste rett. Jeg lager stort sett alltid mine vafler med et syrnet meieriprodukt. Som regel skummet kulturmelk. Hvis jeg ikke har det så bruker jeg yoghurt, rømme, creme fraiche etc som jeg blander ut med litt vanlig melk. Dette er den oppskriften jeg har brukt så lenge jeg kan huske og jeg synes disse vaflene blir vanvittig gode.
Vaffelservering på Maaemo

Ingredienser (10-12 vafler)

  • 300 g hvetemel
  • 130 g sukker
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 klype salt
  • 6 dl skummet kulturmelk
  • 1dl h-melk
  • 2 egg
  • 70 g smeltet smør

Ha alt det tørre i en bolle og bland dette sammen. Ha i melk, smør og egg og rør dette sammen til en klumpfri røre. Sett røren til side og la den svelle i 20-30 minutter. Stekes i et vaffeljern til de er gyllende og sprø på utsiden. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker å bevare sprøheten. Stabler du vaflene i høyden på en tallerken blir de myke.

Serveres med tradisjonelt tilbehør som seterrømme, syltetøy, smør, sukker, brunost osv.

I dag er det vaffeldagen og den feirer vi med nettopp vafler. Vafler er nesten en del av den norske folkesjela og har stor betydning for mange. På stort sett alle skoletilstelninger, idrettsarrangementer, de fleste kiosker, bensinstasjoner, kaféer og kantiner er det vafler å få tak i. Mange arbeidsplasser har vafler på fredager. Går du på Maaemo, så får du vafler som aller siste rett. Jeg lager stort sett alltid mine vafler med et syrnet meieriprodukt. Som regel skummet kulturmelk. Hvis jeg ikke har det så bruker jeg yoghurt, rømme, creme fraiche etc som jeg blander ut med litt vanlig melk. Dette er den oppskriften jeg har brukt så lenge jeg kan huske og jeg synes disse vaflene blir vanvittig gode.

Ha en hyggelig vaffeldag

%d