Satay er en indonesisk rett som kort fortalt er et grillspyd med kjøtt, servert med en saus. Her lager jeg en klassisk kombinasjon med kylling og peanøttsaus servert med kokt ris og en agurksalat med lime og chili.

Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Kylling satay med peanøttsaus, agurksalat og ris

Satay er en indonesisk rett som kort fortalt er et grillspyd med kjøtt, servert med en saus. Her lager jeg en klassisk kombinasjon med kylling og peanøttsaus servert med kokt ris og en agurksalat med lime og chili.

Ingredienser (4 pers)

 • 600 g kyllingfilet, delt i strimler
 • 2 ss honning
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ts Sriracha
 • 2 fedd hvitløk, revet
 • 4 ss peanøttsmør, crunchy type
 • 1 dl kokosmelk
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 liten rødløk, finhakket
 • 1 rød chili uten frø, finhakket
 • sitronsaft
 • salt & pepper
 • vann

Satay er en indonesisk rett som kort fortalt er et grillspyd med kjøtt, servert med en saus. Her lager jeg en klassisk kombinasjon med kylling og peanøttsaus servert med kokt ris og en agurksalat med lime og chili.

 

Agurksalat

 • 2 agurker, delt i strimler (jeg bruker en ostehøvel)
 • 1 rød chili uten frø, finhakket
 • 1 ss koriander, finsnittet
 • 1 lime, saften
 • salt & pepper

Satay er en indonesisk rett som kort fortalt er et grillspyd med kjøtt, servert med en saus. Her lager jeg en klassisk kombinasjon med kylling og peanøttsaus servert med kokt ris og en agurksalat med lime og chili.

Tilbehør

 • kokt ris
 • peanøtter, grovhakket
 • koriander, grovhakket
 • lime

Satay er en indonesisk rett som kort fortalt er et grillspyd med kjøtt, servert med en saus. Her lager jeg en klassisk kombinasjon med kylling og peanøttsaus servert med kokt ris og en agurksalat med lime og chili.

Ha honning, soyasaus og sriracha i en bolle og bland det godt sammen. Ha kyllingen i bollen og sørg for at all kyllingen blir dekket av marinade. Sett det til side. Helst i kjøleskapet over natten, men en halvtime på kjøkkenbenken holder. Mens kyllingen ligger og godgjør seg kan du starte på agurksalaten. Ha limesaft, chili, en liten klype salt og en liten klype pepper i en bolle og rør rundt. Vend inn agurken i dressingen. Tre kyllingen på spydene og bruk en pensel for å pensle kyllingen med marinaden som ligger i bunnen av bollen. Ha løk, hvitløk og chili i en gryte med litt olje. La det surre i ett par minutter til løken blir myk. Den skal ikke ta farge. Hell over kokosmelken og gi den et lite oppkok. Ha i peanøttsmøret og rør godt rundt. Smak til med salt, pepper og sitron. Stek kyllingspydene på sterk varme på en grillpanne eller i en vanlig stekepanne til spydene har fått en fin farge og er gjennomstekte.  Legg spydene på et fat og dryss over litt koriander og peanøtter.

Satay er en indonesisk rett som kort fortalt er et grillspyd med kjøtt, servert med en saus. Her lager jeg en klassisk kombinasjon med kylling og peanøttsaus servert med kokt ris og en agurksalat med lime og chili.

%d