Jeg skal gi deg en god grunn til å lage peanøttsmør. Et glass med godt peanøttsmør koster 40-50 kroner i butikken, en pose med peanøtter koster 15-20 kroner. Sånn, da er det bare å sette i gang med å lage peanøttsmør

Peanøttsmør

Jeg skal gi deg en god grunn til å lage peanøttsmør. Et glass med godt peanøttsmør koster 40-50 kroner i butikken, en pose med peanøtter koster 15-20 kroner. Sånn, da er det bare å sette i gang med å lage peanøttsmør

Jeg skal gi deg en god grunn til å lage peanøttsmør. Et glass med godt peanøttsmør koster 40-50 kroner i butikken, en pose med peanøtter koster 15-20 kroner. Sånn, da er det bare å sette i gang med å lage peanøttsmør.

Ingredienser

  • 350 g saltede peanøtter (ca 1 pose)
  • 1 ½ ss honning
  • 2 ss nøytral olje

Ha peanøtter i en foodprosessor, kjør det til nøttene er grovhakket. Ta ut ca ¼ del av nøttene og spar disse til slutt hvis du vil ha crunchy peanøttsmør. Kjør resten av peanøttene til de først blir tørre og melne, så vil de etterhvert begynne å ligne på smør. Tilsett honning, olje og kjør det i et lite minutt til.  Ha i resten av nøttene og rør dette inn. Helles over på et rent glass og oppbevar i kjøleskap. Serveres på brødskive, du kan lage den amerikanske favoritten peanutbutter and jelly sandwich, lag en peanøttsaus til kylling satay eller bruk det i min oppskrift på granolabar.

Ønsker du flere oppskrifter med peanøttsmør? Trykk her for oppskrift på Kylling satay med peanøttsaus

Satay er en indonesisk rett som kort fortalt er et grillspyd med kjøtt, servert med en saus. Her lager jeg en klassisk kombinasjon med kylling og peanøttsaus servert med kokt ris og en agurksalat med lime og chili.
Kylling satay med peanøttsaus

Eller trykk her for oppskrift på granolabar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Granolabar laget med peanøttsmør
%d bloggers like this: